ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Εκλογές ΝΔ - Μεϊμαράκης: Ο Σαμαράς τους στήριξε όλους εκτός από μένα

Εκλογές ΝΔ - Μεϊμαράκης: Ο Σαμαράς τους στήριξε όλους εκτός από μένα
EUROKINISSI / ΓΟΥΛΙΕΛΜΟΣ ΑΝΤΩΝΙΟΥ

Τους λόγους για τους οποίους έχασε την εσωκομματική εκλογική μάχη, ανέλυσε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή, όπου μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στη στάση του Αντώνη Σαμαρά καθόλη τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου, στο μέλλον της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και στον Κώστα Καραμανλή.

Ο κ. Μεϊμαράκης εμφανίστηκε στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον Ενικό» την επομένη της εκλογικής του μάχης με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Μια μάχη, που όπως ανέφερε, δεν είχε νικητή και ηττημένο. Όπως εξήγησε, η απώλεια της αδελφής του τον επηρέασε σε μεγάλο βαθμό και στον δεύτερο γύρο των εκλογών δεν είχε την κινητικότητα που θα έπρεπε για να αναδειχθεί νικητής, ενώ δεν έκρυψε πως πέρασε από το μυαλό του η σκέψη να τα παρατήσει.

«Στον πρώτο γύρο, ο κ. Σαμαράς στήριξε όλους τους άλλους εκτός από εμένα. Με στεναχώρησε το γεγονός ότι δεν με στήριξε αλλά ήταν δικαιώμά του να κάνει την επιλογή που επιθυμούσε. Απορώ πάντως γιατί δεν έδωσε απευθείας το κόμμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη όταν αποχώρησε. Εγώ με σεβασμό και εκτίμηση τον αντιμετωπίζω. Σε πολλά ζητήματα της πολιτικής μας έχουμε διαφορετική άποψη. Εγώ δεν έχω τίποτα με τον κ. Σαμαρά. Και δεν μπορώ να καταλάβω γιατί υπήρχε μία τέτοια λυσσαλέα αντίδραση από κάποιους δικούς του», τόνισε ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης αναφερόμενος στον πρώην πρωθυπουργό και τη στάση που κράτησε σε αυτή την εκλογική μάχη συμπληρώνοντας ότι «το γεγονός ότι με στήριξε ο Κώστας Καραμανλής είναι τιμή μου. Αποτελεί τιμή να σε στηρίζει ένας πρώην πρωθυπουργός».

Ερωτηθείς αν ασπάζεται την άποψη ότι μετά την εκλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τελείωσε ο καραμανλισμός και ο Κώστας Καραμανλής στη ΝΔ, απάντησε λέγοντας ότι «είναι άλλο πράγμα ο καραμανλισμός κι άλλο ο Καραμανλής. Ο καραμανλισμός σε επίπεδο αρχών και αξιών δεν μπορεί να πει κανείς ότι τελείωσε. Ο ριζοσπαστικός φιλελευθερισμός με κοινωνικό πρόσωπο είναι αρχές και αξίες που δεν μπορεί να πει κανείς ότι τελείωσαν. Όταν έχασε ο Κωστής Στεφανόπουλος από τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη είπαμε 'τελείωσε ο καραμανλισμός'; Όσοι λένε κάτι τέτοια είναι ανιστόρητοι και άσχετοι με την προσέγγιση των εσωτερικών ζητημάτων μας».

Συμπλήρωσε, δε, για τον Κώστα Καραμανλή ότι «δεν είναι ανάγκη να είναι αρχηγός ο Βαγγέλης για να επιστρέψει. Όποτε θέλει γυρίζει. Αυτά είναι σενάρια για να τα συζητάμε. Δεν έχουν όμως καμία σχέση με την πραγματικότητα».

Σε ό,τι αφορά την επόμενη μέρα στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης δεσμεύτηκε ότι θα είναι δίπλα στο νέο πρόεδρο της ΝΔ «όπως ήμουν πάντα δίπλα στον εκάστοτε πρόεδρο».

Κλείνοντας και κληθείς να σχολιάσει το αν η κυβέρνηση Τσίπρα είναι ευάλωτη δεδομένης της ανίσχυρης κυβερνητικής πλειοψηφίας, τόνισε:

«Θεωρώ ότι στο εγγύς μέλλον τουλάχιστον, η κυβέρνηση δεν θα χάσει την πλειοψηφία. Αυτό που ήδη χάνει, όμως, είναι η υποστήριξη από τη λαϊκή της βάση. Εμείς είμαστε έτοιμοι να κυβερνήσουμε αν γίνουν εκλογές.».

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ