ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης στο CNN Greece: Υποκριτικά τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Αντετοκούνμπο

Σκουρλέτης στο CNN Greece: Υποκριτικά τα συγχαρητήρια Μητσοτάκη σε Αντετοκούνμπο
ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA/ETIENNE LAURENT

Η βράβευση του Γιάννη Αντετοκούνμπο ως MVP του NBA κάνει το γύρο του κόσμου και συζητιέται έντονα στη χώρα μας.

Η βράβευση δεν αποτελεί αποκλειστικά αθλητικό ζήτημα, αφού ανοίγει ένα ευρύ ζήτημα για την αποδοχή των μεταναστών και των παιδιών τους στην κοινωνία μας. Οι γονείς του Γιάννη ήταν Νιγηριανοί μετανάστες ενώ ο ίδιος δεν είχε χαρτιά ως παιδί κι έφηβος. Εκ των πραγμάτων, η συζήτηση αυτή πολιτικοποιείται.

Τα συγχαρητήρια των αρχηγών

Στον Γιάννη Αντετοκούνμπο έδωσε συγχαρητήρια όλος ο πολιτικός κόσμος. Ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε: «Τα ξημερώματα γράφτηκε μια σπουδαία σελίδα στην ιστορία του ελληνικού μπάσκετ. Ένα δικό μας παιδί, ένας Έλληνας με καταγωγή από τη Νιγηρία, αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίχτης στο κορυφαίο πρωτάθλημα του κόσμου. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο είναι ο MVP της κανονικής περιόδου στο NBA. MVPs είναι όμως και οι άνθρωποί του, που τον πίστεψαν και τον στήριξαν. MVPs είναι όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν και μεγάλωσαν στη χώρα μας και που ασχέτως καταγωγής ονειρεύονται ένα καλύτερο μέλλον. Συγχαρητήρια Γιάννη, δίνεις μεγάλη χαρά σε έναν ολόκληρο λαό».

Από τη μεριά του ο Κυριάκος Μητσοτάκης έγραψε: «Μια μεγάλη αναγνώριση για ένα σπουδαίο αθλητή αλλά πάνω από όλα για ένα θαυμάσιο άνθρωπο που δεν ξεχνά από που ξεκίνησε! ??#GreekFreak μας κανείς υπερήφανους!».

Παρέμβαση Σκουρλέτη

Ωστόσο, μιλώντας στο CNN Greece, ο Πάνος Σκουρλέτης χαρακτήρισε υποκριτική τη στάση του Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα: «Ο Κυριάκος Μητσοτάκης που συγχαίρει τον Γιάννη Αντετοκούνμπο για τις αθλητικές επιτυχίες του, είναι ο ίδιος που δεν ψήφισε το νόμο για την Ιθαγένεια στα παιδιά των μεταναστών. Δηλαδή, ψήφισε να μην έχουν χαρτιά χιλιάδες παιδιά σαν τον Γιάννη που έχουν γεννηθεί κι έχουν μεγαλώσει την Ελλάδα. Αν συνεκτιμήσουμε τη στάση του κ. Μητσοτάκη με την τοποθέτηση του εκπροσώπου της ΝΔ Κ. Κυρανάκη ότι τα επιδόματα πρέπει να δίνονται «μόνο στα Ελληνόπουλα», αντιλαμβανόμαστε ότι ο ρατσισμός αποτελεί μέρος της αντίληψης της Νέας Δημοκρατίας, όσο και αν προσπαθεί να το κρύψει. Τα συγχαρητήρια του κ. Μητσοστάκη βρίσκονται σε πλήρη αντίφαση με τη στάση του στο συγκεκριμένο ζήτημα κι επομένως είναι υποκριτικά».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ