ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για Ελληνικό

Επίκαιρη ερώτηση Κωνσταντινόπουλου για Ελληνικό
Ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος σε φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

"Δημόσια περιουσία ρημάζει, επενδύσεις ύψους 8 δις ευρώ αναστέλλονται, δεκάδες χιλιάδες θέσεις εργασίας ακυρώνονται, 10 δις ευρώ έσοδα χάνονται για το δημόσιο, προκαλώντας αρνητικό κλίμα στους επενδυτές. Η λύση για το ασφαλιστικό ειναι η δημιουργία νέων θέσεων εργασίας", αναφέρει ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Τις προθέσεις της κυβέρνησης γύρω από το θέμα της αξιοποίησης του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού, ζητά να πληροφορηθεί ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, υποστηρίζοντας ότι προκαλεί ερωτηματικά η αναστολή ή παρεμπόδιση επενδύσεων αυτής της κλίμακας.

Με επίκαιρη ερώτηση του προς τον Ευκλείδη Τσακαλώτο, ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος τονίζει πως ο σχεδιασμός για την πραγματοποίηση στο χώρο επένδυσης ύψους 8 δις ευρώ έχει δημιουργήσει προσδοκίες στους κατοίκους της Αττικής για την αναβάθμιση του παραλιακού μετώπου, την ανάπτυξη πολιτιστικών, αθλητικών, τουριστικών, εμπορικών, επιχειρηματικών, και ποικίλων άλλων δραστηριοτήτων, αλλά φυσικά και τη δημιουργία δεκάδων χιλιάδων θέσεων εργασίας.

Επικαλούμενος μελέτη του ΙΟΒΕ σημειώνει δε, ότι η επένδυση αναμένεται να αυξήσει κατά 2% το ΑΕΠ, να αποφέρει έσοδα πλέον των 10,5 δις ευρώ για το δημόσιο, να δημιουργήσει άμεσα 10.000 νέες θέσεις εργασίας και 70.000 σε βάθος, αλλά και να προσελκύσει περίπου 1 εκατ. τουρίστες επιπλέον ετησίως.

«Αντί αυτών, παρακολουθούμε τη δημόσια περιουσία του Ελληνικού να ρημάζει και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ να προβαίνει σε σπασμωδικές εξαγγελίες για πρόχειρες λύσεις και αδιέξοδους αυτοσχεδιασμούς που προκαλούν αρνητικό κλίμα στη χώρα», αναφέρει και συμπληρώνει πως την ώρα που η οικονομία έχει απόλυτη ανάγκη την ανάκαμψη και το κράτος χρειάζεται έσοδα είναι απορίας άξιο γιατί δεν προχωρά η επένδυση.

Διερωτάται δε, αν υπάρχει κρυφή ατζέντα από την κυβέρνηση ή εάν οι καθυστερήσεις οφείλονται σε έλλειψη ενδιαφέροντος ή και ικανότητας των αρμόδιων υπουργών με ανεπανόρθωτες συνέπειες για την οικονομία και τους πολίτες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ