ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ερώτηση Αμυρά στη Βουλή για τον καρχαρία του Καμμένου

Ερώτηση Αμυρά στη Βουλή για τον καρχαρία του Καμμένου
Ο Γιώργος Αμυράς στη Βουλή EUROKINISSI/Γιάννης Παναγόπουλος

Στη Βουλή έφερε το Ποτάμι τη φωτογράφηση του Πάνου Καμμένου δίπλα σε ένα νεκρό καρχαρία που σύμφωνα με τη WWF Ελλάς προστατεύεται από την ελληνική νομοθεσία από το 1981 και απαγορεύεται η αλιεία του.

Ο Γιώργος Αμυράς με ερώτηση του στη Βουλή αναφέρει ότι η ενέργεια αυτή προκάλεσε την αντίδραση της WWF Ελλάς, η οποία σε ανακοίνωση της κάνει λόγο για φθηνή μικροκομματική προβολή και εκμετάλλευση, υποσκάπτοντας χρόνιες προσπάθειες για την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης γύρω από την απειλούμενη θαλάσσια ζωή.

Στην ερώτηση που κατέθεσε προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Ναυτιλίας & Νησιωτικής Πολιτικής ζητά να πληροφορηθεί εάν ισχύουν όσα παραθέτει στην ανακοίνωση της η WWF Ελλάς για τον συγκεκριμένο καρχαρία και εάν έχουν διερευνηθεί οι συνθήκες θανάτωσής του και το ενδεχόμενο οι εμφανιζόμενοι στη φωτογραφία να έχουν παραβεί τη νομοθεσία για την προστασία του.

«Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Π. Καμμένος ανάρτησε στις 09.01.2016 στον λογαριασμό του στο twitter φωτογραφία μαζί με έναν σκοτωμένο «μεγαλοκαρχαρία», εμφανιζόμενος μαζί με την παρέα του ως μεγαλοψαράδες, αφήνοντας πολιτικά υπονοούμενα και παραλληλισμούς με το σχόλιο «Ένας ένας οι μεγαλοκαρχαρίες...", αναφέρει στην ερώτηση του ο βουλευτής του Ποταμιού.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ