Μητσοτάκης: Την επομένη των εκλογών η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη
Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, στο πλαίσιο της τριήμερης περιοδείας του σε Μακεδονία και Θράκη, βρέθηκε σήμερα (29/06) στις Σέρρες για τις εορταστικές εκδηλώσεις της 106ης επετείου από την απελευθέρωση της πόλης.
«Είναι μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι, για ακόμη μια φορά, στις Σέρρες. Αυτή τη φορά για να συμμετάσχω στις εορτές για την 106η επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης των Σερρών. Αυτές τις σημαντικές ημέρες η μνήμη μας γυρνάει πίσω, στα χρόνια εκείνα όπου κάποιοι έδωσαν τη ζωή τους για να μπορέσει η Μακεδονία να είναι ελληνική. Και, βέβαια, η ανάγνωση της Ιστορίας μας, μας θυμίζει ότι στο διάβα των δεκαετιών, η Ελλάδα κατάφερε και μεγαλούργησε πάντα όταν ήταν ενωμένη. Αντίθετα, όταν ήταν διχασμένη της τύχαιναν εθνικές συμφορές», τόνισε αρχικά ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, προσθέτοντας: «Και τώρα η υποχρέωση για την ενότητα του Έθνους παραμένει ένα βασικό ζητούμενο. Καθώς η χώρα πλησιάζει προς τις εθνικές εκλογές της 7ης Ιουλίου, εύχομαι και ελπίζω, την επόμενη των εκλογών, η Ελλάδα να είναι πραγματικά ενωμένη και ταγμένη στον κεντρικό στόχο, ο οποίος δεν είναι άλλος από την ουσιαστική ανασυγκρότηση της χώρας, τη γρήγορη ανάπτυξη και την οριστική έξοδο από την κρίση. Εύχομαι σε όλες και σε όλους χρόνια πολλά».
Ο κ. Μητσοτάκης παρακολούθησε το πρωί την πανηγυρική Θεία Λειτουργία και την επίσημη δοξολογία στον ιερό μητροπολιτικό ναό Παμμεγίστων Ταξιαρχών, όπου χοροστάτησε ο μητροπολίτης Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος.
Στη συνέχεια, κατέθεσε στεφάνι στην προτομή του Εμμανουήλ Παππά στην πλατεία Ελευθερίας, ενώ ακολούθως παρακολούθησε τη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.
Μετά το πέρας των εκδηλώσεων ο πρόεδρος της ΝΔ αναχώρησε για το Κιλκίς.
Ζωή Κωνσταντοπούλου: «Το 2026 θα είμαι στο πλευρό κάθε ανθρώπου που αγωνίζεται»
12:05
Κραν Μοντανά: «Τραυματίες και σε νοσοκομεία στη Ζυρίχη - Δεν υπάρχουν ξένοι στα θύματα λένε ελβετικά ΜΜΕ»
11:56
Το 2025 ήταν μια εξαιρετική χρονιά για το Χρηματιστήριο Αθηνών - Τι φέρνει το 2026
11:43
Θεσσαλονίκη: Κρατούσαν παρά τη θέλησή τους και εκβίαζαν έξι αλλοδαπούς - Τρεις συλλήψεις
11:33