ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ.Μητσοτάκης: Έφτιαξε το επιτελείο του και ετοιμάζεται για αντιπολίτευση

Κ.Μητσοτάκης: Έφτιαξε το επιτελείο του και ετοιμάζεται για αντιπολίτευση
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΤΟΛΗΣ

Ο κ. Μητσοτάκης, με τις σημερινές του επαφές με Ντόρα Μπακογιάννη και Απόστολο Τζιτζικώστα αλλά και με αυτή που θα ακολουθήσει τις επόμενες μέρες με τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη θα κλείσει, τον κύκλο της εσωστρέφειας και θα επουλώσει, σταδιακά, τις πληγές που άνοιξε η πολύμηνη προεκλογική διαδικασία.

Οι χθεσινές επαφές του με Καραμανλή και Σαμαρά έγιναν εξάλλου σε καλό κλίμα και ο ίδιος με τη στάση του φρόντισε να στείλει το μήνυμα πως η ΝΔ θα προχωρήσει μπροστά ενωμένη. Ήδη ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης έκανε ένα σημαντικό βήμα εκτόνωσης της κατάστασης τηλεφωνώντας στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη για να του ευχηθεί και να τον συγχαρεί για τον γιό του.

Έχοντας κλείσει λοιπόν τα όποια ανοιχτά ζητήματα ο νέος πρόεδρος θέλει να τρέξει άμεσα τις αλλαγές μέσα στο κόμμα. Ήδη ανακοινώθηκαν στελέχη που αναλαμβάνουν θέσεις κλειδιά, ενώ στο στενό του περιβάλλον θα βρίσκονται προσωπικοί του φίλοι που βρίσκονται κοντά του από τα μαθητικά χρόνια και έχουν διαγράψει μια κοινή πορεία στην πολιτική, όπως ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Νίκος Γεωργιάδης, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος και ο Σπήλιος Λιβανός.

Στον στενό πυρήνα βρίσκεται και ο Λευτέρης Αυγενάκης αλλά και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ακόμα πιο ουσιαστικές αλλαγές στη δομή και στη μορφή της ΝΔ θα πρέπει να περιμένουμε με τις αλλαγές που θα αποφασιστούν στο συνέδριο, το οποίο όπως φαίνεται θα γίνει μέσα στον Μάρτιο ή τον Απρίλιο.

Πέραν των κομματικών αλλαγών πάντως, ο κ. Μητσοτάκης θέλει άμεσα να δώσει και το προσωπικό του στίγμα του όσον αφορά την αντιπολιτευτική τακτική της ΝΔ, μια τακτική που θα βασίζεται στη σκληρή ρητορική . Ο κ. Μητσοτάκης πιστεύει πως ο Αλέξης Τσίπρας με την πολιτική του έχει αποδομήσει ότι θετικό είχε γίνει από την προηγούμενη κυβέρνηση και πως οδηγεί τη χώρα στο γκρεμό.

Μάλιστα θεωρεί πως είναι πολύ πιθανό με το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η χώρα, να έχουμε σύντομα πολιτικές εξελίξεις. Δείγμα των προθέσεών του θα έχουμε στην ομιλία του στην ΚΟ της ΝΔ που θα συνεδριάσει την Πέμπτη, ενώ ήδη στη Λεωφόρο Συγγρού έχουν ξεκινήσει οι συσκέψεις στη ΝΔ για τα εργασιακά και το ασφαλιστικό.

Ένα άλλο δείγμα γραφής του πως θα κινηθεί ο κ. Μητσοτάκης πάντως ήταν και η χθεσινή συνάντηση του με τον Γενικό Διευθυντή της Ελντοράντο Γκόλντ. Ο κ Μητσοτάκης κατηγορεί ανοιχτά την κυβέρνηση πως τορπιλίζει με τις εμμονές της και τη λαϊκιστική της αντίληψη τις επενδύσεις στη χώρα την ώρα που ο ίδιος εκτιμά πως για να ανακάμψει η ελληνική οικονομία τα επόμενα χρόνια το ύψος των ξένων επενδύσεων θα πρέπει να ξεπεράσει τα 100 δις ευρώ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ