ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έρευνα Kapa Research: Οι 10 δημοφιλέστεροι πολιτικοί κάτω των 40 ετών για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ

Έρευνα Kapa Research: Οι 10 δημοφιλέστεροι πολιτικοί κάτω των 40 ετών για ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ
EUROKINISSI/ ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Μια διαφορετική έρευνα πραγματοποιήθηκε ενόψει των εκλογών της Κυριακής, με αντικείμενο μελέτης τους δημοφιλέστερους πολιτικούς κάτω των 40 ετών, για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας αντίστοιχα.   

Πρόκειται για μία πανελλαδική έρευνα που έγινε διαδικτυακά και σύμφωνα με την οποία η Νίκη Κεραμέως και η Εφη Αχτσιόγλου, είναι οι πιο δημοφιλείς πολιτικοί κάτω των 40 ετών στη ΝΔ και στον ΣΥΡΙΖΑ.

Η Έφη Αχτσιόγλου με 83% είναι η δημοφιλέστερη πολιτικός για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ και ακολουθεί ο Νάσος Ηλιόπουλος με 74% και ο Δημήτρης Τζανακόπουλος με 73%.

Αντίστοιχα οι τρεις πρώτοι στους ψηφοφόρους της Νέας Δημοκρατίας είναι η Νίκη Κεραμέως με 73%, ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης με 66% και ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος με 57%.

Ωστόσο, η ασυνήθιστη αυτή πολιτική έρευνα εξετάζει επίσης και τους δημοφιλέστερους παρουσιαστές τηλεοπτικών εκπομπών Prime time στους ψηφοφόρους των δύο μεγάλων κομμάτων.

Για τους Νεοδημοκράτες, η πρώτη επιλογή είναι ο Σάκης Ρουβάς με 60%, δεύτερη ο Ακης Πετρετζίκης με 59% και τρίτη η Ελενα Παπαρίζου με 58%. Για τους ψηφοφόρους του ΣΥΡΙΖΑ στην πρώτη θέση των προτιμήσεών τους βρίσκεται ο Λάκης Λαζόπουλος με 64%, στη δεύτερη ο Γιώργος Καπουτζίδης με 60% και στην τρίτη ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος με 55%.

prime time kapa

ΔΗΜΟΦΙΛΗ