ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π. Σκουρλέτης: Η Eldorado μπήκε στα χωράφια της πολιτικής

Π. Σκουρλέτης: Η Eldorado μπήκε στα χωράφια της πολιτικής
CNN GREECE

Πάνω απο μια ώρα κράτησε η συνάντηση του υπουργού Πάνου Σκουρλέτη με τον πρόεδρο της καναδικής εταιρίας Εldorado Gold κ.Ράιτ. 

Εξερχόμενος απο τη συνάντηση ο κ. Ραιτ τόνισε πως υπήρχε μια πολυ εποικοδομητική συζήτηση και πρόσθεσε πως "ήρθαμε σαν επενδυτές και όχι για να κάνουμε πολιτική".

Αμέσως μετά ο υπουργός Πανος Σκουρλέτης σε δηλώσεις χαρακτήρισε ως ειλικρινείς τις τις συζητήσεις με τον κ. Ράιτ.

Υπογράμμισε πως με ευθύνη της Εldorado εχει δημιουργηθεί ενα πολυ βαρύ κλίμα, ενώ όπως ο κ. Σκουρλέτης τόνισε «όταν υπάρχουν προβλήματα μεταξύ μιας επενδυτικής και του δημοσίου αυτά λύνονται με διάλογο και όχι με την κατάθεση τελεσιγραφων».

Παράλληλα άσκησε κριτική στον κ. Ραιτ κατηγορώντας τον πως μπήκε σε ξένα "χωράφια", στα χωράφια της πολιτικής και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να βαρύνει ακόμα περισσότερο το κλίμα ανάμεσα στις δυο πλευρές.

Απο την πλευρά της ελληνικής κυβέρνησης τέθηκε το ερώτημα εάν πράγματι τους ενδιαφέρει η επένδυση. Σε κάθε πάντως, περίπτωση ξεκαθάρισε ο κ. Σκουρλέτης πως για οποιαδήποτε συζήτηση απο εδώ και πέρα θα πρέπει η εταιρία να πάρει πίσω την απόφαση της.

Τέλος τόνισε για άλλη μια φορά πως δεν μιλάμε υπό καθεστώς εκβιασμών. "Θα υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον το περιβάλλον και τις θέσεις εργασίας. "

Αμέσως μετά ακολούθησε συνάντηση του υπουργού με τους εργαζόμενους της «Ελληνικός Χρυσός».

XRISOS

Πηγή: CNN GREECE

ΔΗΜΟΦΙΛΗ