ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αβρότητες Τσίπρα-Μεϊμαράκη λίγο πριν την σύγκρουση της Τετάρτης

Αβρότητες Τσίπρα-Μεϊμαράκη λίγο πριν την σύγκρουση της Τετάρτης
Ο Αλέξης Τσίπρας αποχωρεί μετά την ολοκλήρωση των προγραμματικών δηλώσεων στη Βουλή ΑΜΠΕ

Χιούμορ αλλά με πολιτικά μηνύματα , πριν τη σύγκρουση κορυφής της Τετάρτης ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη έκανε ο πρωθυπουργός στη Βουλή, την πρώτη ημέρα ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Μεταξύ αστείου και σοβαρού, κι ενώ στη ΝΔ δίνουν και παίρνουν οι υπόγειες συγκρούσεις και τα μαχαιρώματα στη μάχη για την ανάδειξη αρχηγού, ο πρωθυπουργός με εμφανώς ειρωνική διάθεση έδειξε την προτίμηση του στο πρόσωπο του Βαγγέλη Μεϊμαράκη.

"Ελπίζω να έχω τη χαρά να συνομιλώ μαζί σας για μακρύ χρονικό διάστημα και να είστε εσείς αυτός που θα μου ζητάτε και θα καταθέτετε ισοδύναμα για να δουλέψουμε από κοινού για το καλό του τόπου και για να προασπίσουμε το συμφέρον του λαού", είπε ο Αλέξης Τσίπρας και αρκετοί έσπευσαν να σχολιάσουν πως παρά τις σφοδρές πολιτικές τους αντιπαραθέσεις, οι δυο πολιτικοί αρχηγοί έχουν μια καλή χημεία.

Είναι σαφές ωστόσο, ότι τα ευφυολογήματα και το modus vivendi μεταξύ τους δεν θα αλλάξει την απόφαση για σκληρή αντιπολίτευση απέναντι στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό. Η δήλωση άλλωστε του Βαγγέλη Μεϊμαράκη, μετά την ολοκλήρωση της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα, για "το προσχέδιο του προϋπολογισμού που μας προσγειώνει στην πραγματικότητα", είναι ενδεικτική της γραμμής πάνω στην οποία θα κινηθεί στην δίκη του ομιλία το βράδυ της Τετάρτης ο πρόεδρος της ΝΔ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ