ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής

Πέτσας: Έκτακτη επιχορήγηση σε τρεις δήμους της Χαλκιδικής
Eurokinissi/Γιάννης Παναγόπουλος

«Έκτακτη και άμεση επιχορήγηση για τις υποδομές στους τρεις δήμους της Χαλκιδικής θα δώσει η κυβέρνηση», ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε για την κακοκαιρία που έπληξε την περιοχή και είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο έξι ατόμων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας είχε προειδοποιήσει, από χθες το απόγευμα, σε τέσσερις γλώσσες για τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, δήλωσε και σημείωσε:

«Ο πρωθυπουργός ενημερώθηκε αμέσως για τη θεομηνία και έδωσε οδηγίες για την αποστολή κλιμακίου από τους αρμόδιους υπουργούς». Γνωστοποίησε πως ο Κυριάκος Μητσοτάκης ενημερώθηκε άμεσα από τον υπουργό Υγείας για τους νεκρούς και τόνισε πως αν κριθεί απαραίτητο ο πρωθυπουργός θα μεταβεί στις πληγείσες περιοχές.

Ερωτώμενος για τους τραυματίες τόνισε: «Η ενημέρωση είναι συνεχής. Οι περισσότεροι είναι τουρίστες», είπε, όμως, δεν θέλησε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες σχετικά με την καταγωγή τους τονίζοντας πως αρχικά πρέπει να ενημερωθούν όλες οι πρεσβείες.

Αναφερόμενος στο πρόβλημα ηλεκτροδότησης που υπάρχει επεσήμανε ότι «το πρόβλημα με τη ΔΕΗ έχει να κάνει με την υψηλή τάση» και εκτίμησε πως «το αργότερο μέχρι το Σάββατο θα έχει αποκατασταθεί η ηλεκτροδότηση».

Ο ίδιος είπε ότι «δεν λειτουργεί ο αριθμός έκτακτης ανάγκης 112», για να προσθέσει ότι «αύριο θα πραγματοποιηθεί ειδική σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας και πιλοτική δοκιμή».

Από τη θεομηνία έχασαν τη ζωή τους έξι τουρίστες, μεταξύ αυτών και δύο παιδιά 8 και 2 ετών. Δεκάδες άτομα τραυματίστηκαν και συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό ενός 62χρονου ψαρά, ο οποίος αγνοείται από χθες το απόγευμα.



ΔΗΜΟΦΙΛΗ