ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Πόλεμος» στη ΧΑ: Παραιτήθηκε ο Λαγός, την έδρα ζητά ο Μιχαλολιάκος

«Πόλεμος» στη ΧΑ: Παραιτήθηκε ο Λαγός, την έδρα ζητά ο Μιχαλολιάκος
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Παραιτήθηκε από τη Χρυσή Αυγή ο νεοεκλεγέντας ευρωβουλευτής Γιάννης Λαγός ο οποίος ταυτόχρονα είναι και υπόδικος.

Η εξέλιξη αυτή δεν προκαλεί έκπληξη μετά την αποτυχία του κόμματος στις πρόσφατες εθνικές εκλογές, την οποία κάποιοι χρεώνουν στον ίδιο τον γραμματέα της ΧΑ Νίκο Μιχαλολιάκο.

Μάλιστα και ο Γιάννης Λαγός στην δήλωσή του στο newbeast.gr αποδίδει την κίνησή του σε «λάθος πολιτικές κινήσεις, πράγματα τα οποία εγώ τουλάχιστον δεν συμφωνώ».

Παράλληλα προαναγγέλλει νέο σχηματισμό σημειώνοντας πως η παραίτηση του από τη ΧΑ δεν σημαίνει πως θα αποσυρθεί από την πολιτική.

Αντίθετα ανακοίνωσε και κάποια στελέχη του κόμματος του Μιχαλολιάκου τα οποία, σύμφωνα πάντα με τον ίδιο τον Γιάννη Λαγό, συστρατεύονται: «Ο συναγωνιστής μου Γιώργος Γερμενής που ήμασταν μαζί στην φυλακή, ο συναγωνιστής μου Νίκος Κούζουλος με τον οποίο ήμασταν μαζί επίσης στη φυλακή, ο συναγωνιστής μου Παναγιώτης Ηλιόπουλος με τον οποίο ήμασταν παρομοίως μαζί στη φυλακή, η κα Σωτηρία Βλάχου η οποία μας τίμησε όλο αυτό το τελευταίο χρονικό διάστημα, και είναι οι συναγωνιστές μου που έχουμε κάνει πάρα πολλά πράγματα σε όλη την επικράτεια, η Κόνι Κρυστάλλιδου, ο Ιάκωβος Γεωργακάκης, ο Γιάννης Ζωγράφος, ο Μάκης Τουμάσης, ο Γιώργος Λουκάκος, ο Χρήστος Αθανασάκος, ο Νίκος Κρέσπης, η Γεωργία Τσουρνακάκη, ο Θανάσης Μπεκρής και ο Λευτέρης Αλαντζάς. Αυτά είναι μερικά ενδεικτικά μόνο από κάποια από τα ονόματα. Συνεχίζουμε δυνατά για τη νίκη της πατρίδας και της ορθοδοξίας. Θα είμαστε πάντα δίπλα σας».

Σε νέο μήνυμα του, το μεσημέρι του Σαββάτου, ο γραμματέας της Χρυσής Αυγής δεν κάνει καμία αναφορά σε επανακαταμέτρηση ψήφων την οποία είχε προαναγγείλει αλλά αναφέρεται σε αγώνα εκτός της Βουλής. «Το ότι δεν μπήκαμε στη Βουλή ασφαλώς και δεν είναι η καταστροφή του κόσμου ούτε και το τέλος ενός αγώνα γεμάτου θυσίες με νεκρούς, λαβωμένους, φυλακισμένους, με διώξεις και ένα ολόκληρο σύστημα εναντίον μας» αναφέρει μεταξύ άλλων ενώ λίγη ώρα αργότερα έγινε γνωστή η πρόθεση του μοναδικού ευρωβουλευτή που εκλέχθηκε με το κόμμα.

«Η Κεντρική Επιτροπή της Χρυσής Αυγής καταδικάζει κατηγορηματικά την δόλια και υστερόβουλη αποχώρηση του Λαγού. Καλεί τον αποχωρήσαντα Ευρωβουλευτή Λαγό να παραδώσει την έδρα στο Κόμμα. Θυμίζουμε ότι όταν ανεξαρτητοποιήθηκε ο Ευρωβουλευτής Συναδινός, σε δημόσια ομιλία του ο Λαγός τον καλούσε να παραδώσει την έδρα γιατί ανήκει στην Χρυσή Αυγή» είναι η απάντηση του κόμματος στον Γιάννη Λαγό ενώ τονίζεται πως «η Χρυσή Αυγή θα συνεχίσει τον υπέροχο Αγώνα της με όσους παραμένουν Πιστοί στα Ιδανικά της».

Το κλίμα πάντως στη Χρυσή Αυγή φάνηκε πως ήταν κακό από την στιγμή της ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων, όταν δίπλα στον Νίκο Μιχαλολιάκο στάθηκε μόνο ο Χρήστος Παππάς ενώ όλα τα προβεβλημένα στελέχη απείχαν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ