ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ασφαλιστικό: Δεν επιβαρύνει τους αγρότες λέει το υπουργείο

Ασφαλιστικό: Δεν επιβαρύνει τους αγρότες λέει το υπουργείο
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Διέψευσε η ηγεσία του υπουργείου Εργασίας ότι το ασφαλιστικό θα επιβαρύνει τη μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών, με τον υφυπουργό Τάσο Πετρόπουλο να αναφέρει ότι μόνον 4.500 θα έχουν επιβάρυνση της τάξης του 13%.

Ο Τάσος Πετρόπουλος, απαντώντας στη Βουλή σε επίκαιρη ερώτηση του Λεωνίδα Γρηγοράκου, για την απλούστευση των διαδικασιών πρόσληψης και έκδοσης εργοσήμου, που αφορούν στην απασχόληση των εργατών γης, διαβεβαίωσε πως παρά τα όσα λέγονται, περίπου 1.100.000 αγρότες θα καταβάλλουν εισφορές σε μια χαμηλή κλίμακα.

"Δεν θα υπάρχει μεγάλη επιβάρυνση των αγροτών, δεν θα συμβεί να έχουμε μια δήμευση της αγροτικής περιουσίας με την ασφαλιστική μεταρρύθμιση, μόνον 4.500 αγρότες θα έχουν μια επιβάρυνση άνω του 13% σε σχέση με ότι καταβάλλουν σήμερα", είπε ο υφυπουργός Εργασίας.

Ανέφερε ακόμη, ότι πλέον θα υπάρχει βασική σύνταξη για όλους τους αγρότες, κάτι που δεν προβλεπόταν στον προηγούμενο νόμο. Σε ότι αφορά στο εργόσημο, είπε πως σχεδιάζεται να εκπίπτει από τα έσοδα του αγρότη το εργόσημο, ώστε να έχει κίνητρο να είναι νόμιμος, είτε απασχολεί Έλληνες, είτε ξένους εργάτες γης.

Λίγο αργότερα, η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Ράνια Αντωνοπούλου ανέφερε πως η ανεργία μειώθηκε κατά 1,4% το 2015 ενώ θα δοθούν έως τον Απρίλιο 393 εκατ. ευρώ για 60.000 θέσεις εργασίας για νέους ανθρώπους. "Παρότι δεν πανηγυρίζουμε, του τελευταίους 12 μήνες έχουμε δει μείωση, κι όχι αύξηση, της ανεργίας και αυτό παρά τα δυσμενή σχόλια που ακούμε από κόμματα αντιπολίτευσης, διαβάζουμε στα ΜΜΕ και ισχυρίζονται διάφοροι ειδήμονες", υποστήριξε η Ράνια Αντωνοπούλου.

Διαβάστε επίσης

Ετοιμάζουν κινητοποιήσεις οι αγρότες

ΔΗΜΟΦΙΛΗ