Σε συναινετικό κλίμα, η εκλογή νέου προέδρου της Βουλής
Πρόεδρος της Βουλής αναμένεται να αναδειχθεί σε λίγη ώρα από τώρα ο βουλευτής Ιωαννίνων της ΝΔ, Κωνσταντίνος Τασούλας.
Τον κ. Τασούλα θα υπερψηφίσει όχι μόνο η ΚΟ της ΝΔ αλλά και τα κόμματα της αντιπολίτευσης, με τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ να έχουν ήδη δηλώσει τη σχετική τους πρόθεση.
Η διαδικασία θα ξεκινήσει στις 10:30 για να ακολουθήσει η προγραμματική ομιλία του νέου προέδρου αλλά και η τελετή παράδοσης - παραλαβής.
Κατόπιν, θα διεξαχθεί νέα συνεδρίαση για την εκλογή των αντιπροέδρων. Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, η ΝΔ θα προτείνει ως αντιπροέδρους της Βουλής τους κ.κ. Νικήτα Κακλαμάνη, Θανάση Μπούρα και Χαράλαμπο Αθανασίου.
Ενώ από τη μεριά του, ο ΣΥΡΙΖΑ θα προτείνει τον Δημήτρη Βίτσα. Η πρόταση του Κινήματος Αλλαγής θα αφορά στο πρόσωπο του Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου και του ΚΚΕ σε αυτό του Γιάννη Λαμπρούλη.
Χθές έγινε η ορκωμοσία των 300 βουλευτών. Στο κοινοβούλιο εκπροσωπούνται έξι κόμματα, με αυτά του Κυριάκου Βελόπουλου και του Γιάνη Βαρουφάκη να καταγράφουν την παρθενική τους παρουσία.
Κίνδυνος υπερχείλισης του ποταμού Σαραντάπορου στην Ελευσίνα από την κακοκαιρια Byron
09:23
Αυτοκίνητο έπεσε στο λιμάνι της Καλαμάτας: Σώος ο 86χρονος οδηγός του
09:19
Ουκρανία: Απάντηση από τις ΗΠΑ αναμένει το Κρεμλίνο μετά τις συνομιλίες στη Μόσχα
09:16
Σαρώνει η κακοκαιρία Byron: Πώς θα κινηθεί τις επόμενες ώρες - Ποιες περιοχές δοκιμάζονται (pics - vids)
09:10