ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προγραμματικές δηλώσεις - Γεννηματά: Δεν θα σας δώσουμε «λευκή επιταγή»

Προγραμματικές δηλώσεις - Γεννηματά: Δεν θα σας δώσουμε «λευκή επιταγή»
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Στη δευτερολογία της στη Βουλή στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων, η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά επανέλαβε πως δεν θα δώσει "λευκή επιταγή" στην κυβέρνηση, λέγοντας πως την καταψηφίζει.

Η κα Γεννηματά αμφισβήτησε το γεγονός ότι οι μειώσεις των φόρων οδηγούν σε επενδύσεις, ενώ πρόσθεσε ότι συμφωνεί με τις φοροελαφρύνσεις με την υποσημείωση ωστόσο ότι η κυβέρνηση διατηρεί υψηλούς στόχους για τα πρωτογενή πλεονάσματα. Και αναρωτήθηκε μήπως αυτό σημαίνει ότι το επόμενο διάστημα θα επέλθουν περικοπές στα νοσοκομεία και στο πρόγραμμα δημοσίων επενδύσεων και τις κοινωνικές δαπάνες γενικότερα.

Μιλώντας για άλλη μια παράλειψη όπως εκτίμησε στις εξαγγελίες της ΝΔ, στάθηκε στην πλήρη απουσία μέριμνας για τους εργαζομένους και για όσους έχασαν τη δουλειά τους την περίοδο της κρίσης. Ζήτησε επίσης επιτακτικά να ενημερωθεί για το εάν ισχύουν οι δηλώσεις στελεχών της ΝΔ για μετατροπή του ασφαλιστικού συστήματος σε κεφαλαιοποιητικό. Ενώ αναφερόμενη στο «πελατειακό κράτος», το χαρακτήρισε απόστημα που πρέπει να σπάσει αφήνοντας αιχμές για τους γενικούς γραμματείς των υπουργείων που επελέγησαν από τα μέλη της νέας κυβέρνησης.

«Δεν ακούσαμε σχέδιο ανασυγκρότησης του κοινωνικού κράτους», σημείωσε χαρακτηριστικά η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ που κατηγόρησε παράλληλα την κυβέρνηση για το ότι -κατά την κρίση της- δεν μίλησε καθόλου για την κλιματική αλλαγή.

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις της Φώφης Γεννηματά στη Βουλή

ΔΗΜΟΦΙΛΗ