Συνάντηση Μητσοτάκη - Λάτση: «Ξεμπλοκάρει» άμεσα η επένδυση στο Ελληνικό
Τα έργα στο Ελληνικό πρέπει να ξεκινήσουν άμεσα, συμφώνησαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, και ο Σπύρος Λάτσης, κατά τη διάρκεια της σημερινής τους συνάντησης.
Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και διήρκεσε περίπου 1,5 ώρα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι το έργο της ανάπλασης πρέπει να ξεκινήσει άμεσα και αν είναι δυνατόν να μπουν οι μπουλντόζες μέχρι το τέλος του 2019.
Στόχος της κυβέρνησης, όπως έχει αναφέρει ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, είναι η επένδυση στο Ελληνικό να προχωρήσει μέσα στο 2019.
«Η επένδυση στο Ελληνικό είναι ένα μεγάλο στοίχημα. Πιστεύω ότι μέχρι τέλος του χρόνου θα έχουν μπει οι μπουλντόζες. Αυτός είναι ο στόχος μου. Κινούμαστε με μεγάλη ταχύτητα. Έχουμε εντολή από τον πρωθυπουργό να παρεμβαίνουμε σε όλα τα επίπεδα της διοικήσεως για να πάμε γρηγορότερα», είχε δηλώσει πρόσφατα ο κ. Γεωργιάδης.
Όσον αφορά την επιτάχυνση των διαδικασιών στο Ελληνικό, όπως έχει ανακοινώσει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, υπάρχει χρονοδιάγραμμα για την έκδοση των τριών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων.
Σημειώνεται ότι το απόγευμα της Τετάρτης πραγματοποιήθηκε σύσκεψη για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ το ζήτημα συζητήθηκε και χθες σε σύσκεψη παρουσία του αρμόδιου υπουργού κ. Γεωργιάδη καθώς και το πρωί της Πέμπτης κατά την επίσκεψη του Κυριάκου Μητσοτάκη στο υπουργείο Τουρισμού.
e-ΕΦΚΑ - ΔΥΠΑ: Ο χάρτης πληρωμών από 29 Ιουνίου έως 3 Ιουλίου
07:08
Καιρός: Ηλιοφάνεια με μικρή άνοδο της θερμοκρασίας - Θυελλώδεις άνεμοι έως οκτώ μποφόρ στο Αιγαίο
07:00
Χάρτης πρόβλεψης Πυρκαγιών (27/06): Πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης φωτιάς σε πέντε περιφέρειες
06:45
Τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (27 Ιουνίου)
06:30