ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης: Ναι στην «έξυπνη» γεωργία με σεβασμό στο περιβάλλον

Μητσοτάκης: Ναι στην «έξυπνη» γεωργία με σεβασμό στο περιβάλλον
EUROKINISSI/ ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ

Η αναβάθμιση του πρωτογενούς τομέα μπαίνει στο επίκεντρο των προτεραιοτήτων της κυβέρνησης σχετικά με την αγροτική της πολιτική, επισήμανε σε δηλώσεις του σήμερα ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.

Ο πρωθυπουργός τόνισε ότι πρώτη προτεραιότητα είναι η διαπραγμάτευση της νέας ΚΑΠ ενώ στάθηκε στη σημασία της μετάβασης στην «έξυπνη» γεωργία με σεβασμό του περιβάλλοντος.

Παράλληλα, επισήμανε ότι απόλυτη προτεραιότητα θα είναι και η αντιμετώπιση των παράνομων ελληνοποιήσεων προϊόντων που ζημιώνει τόσο τους παραγωγούς όσο και τους καταναλωτές.

Από τη μεριά του, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μάκης Βορίδης διαβεβαίωσε ότι η κυβέρνηση διαθέτει «μια φιλόδοξη ατζέντα» να υλοποιήσει προσθέτοντας ότι σε αυτή βρίσκεται, μεταξύ άλλων, «η διαπραγμάτευση για τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική» που στο επίκεντρό της θα έχει τα συμφέροντα των Ελλήνων παραγωγών.

Έγινε επίσης αναφορά στη χάραξη ενός στρατηγικού σχεδίου «που στο κέντρο έχει την ενίσχυση της αγροτικής παραγωγής, την ενίσχυση του εισοδήματος των Ελλήνων παραγωγών» και παράλληλα θα «θέτει και υψηλές περιβαλλοντικές φιλοδοξίες με στόχο την παραγωγή προϊόντων υψηλής ποιότητας, αυξημένης προστιθέμενης αξίας με την αξιοποίηση των πιο σύγχρονων τεχνολογιών», όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, αρμόδιος για την Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ), Κώστας Σκρέκας, η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Φωτεινή Αραμπατζή, ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Πολιτικής και Κοινοτικών Πόρων, Κωνσταντίνος Μπαγινέτας, καθώς και ο γενικός γραμματέας Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γεώργιος Στρατάκος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ