ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χαρίτσης για νομοσχέδιο: Ιδιωτικό παρά… επιτελικό το κράτος που θέλει η ΝΔ

EUROKINISSI / ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Με ένα αιχμηρό σχόλιο απάντησε την Παρασκευή ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Χαρίτσης, στην κατάθεση του νομοσχεδίου της κυβέρνησης για το «επιτελικό κράτος», κατηγορώντας τη ΝΔ ότι προωθεί πρακτικές «για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους».

«Κατατέθηκε χθες τα μεσάνυχτα (!) το πρώτο νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για πρώτη φορά μετά από τεσσερισήμισι χρόνια, κατατίθεται μείζον νομοσχέδιο χωρίς να έχει προηγηθεί καμία διαδικασία διαβούλευσης με τους εμπλεκόμενους φορείς και την κοινωνία», ανέφερε ο κ. Χαρίτσης.

Και πρόσθεσε: «Επιπλέον, καμία απολύτως νομική επεξεργασία από την Κεντρική Νομοπαρασκευαστική Επιτροπή, όπως είχε γίνει με όλα τα μείζονος θεσμικής σημασίας νομοθετήματα της προηγούμενης βουλευτικής περιόδου. Χωρίς μάλιστα την συνδρομή των αρμόδιων υπηρεσιακών παραγόντων, το νομοσχέδιο προετοιμάστηκε μέσω outsourcing, κατά την προσφιλή τακτική της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου Περισσότερο στη νεοφιλελεύθερη αντίληψη για "ιδιωτικό κράτος" παρά στη διακηρυγμένη ενίσχυση του "επιτελικού κράτους" παραπέμπει αυτή η λογική...».

«Ως προς το περιεχόμενο, ο διορισμός ημετέρων και ο σφιχτός έλεγχος του Κράτους από το πρωθυπουργικό γραφείο, όχι μόνο δεν οδηγούν στην αποκομματικοποίηση, αλλά αντιθέτως δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επαναθεμελίωση του αλήστου μνήμης κομματικού κράτους», κατέληξε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

× Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies. Με τη χρήση αυτού του ιστότοπου, αποδέχεστε τους Όρους Χρήσης