Κύκλοι του υπ. Παιδείας διαψεύδουν τα περί καρτών εισόδου και καμερών ασφαλείας στα πανεπιστήμια
Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας δημοσιεύματα και πληροφορίες, που, στο πλαίσιο των αλλαγών στο άσυλο, υποστηρίζουν πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πρυτάνεις για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή με κάρτες στα πανεπιστήμια.
«Καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας δεν έχει υπάρξει. Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις», διευκρινίζουν πηγές στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».
«Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς», κατέληγαν.
Ενισχυμένα μέτρα ασφαλείας λαμβάνει η Βιέννη για τον 70ό διαγωνισμό της Eurovision
20:22
Εντοπίστηκαν ανθρώπινα μέλη κατά τη διάρκεια εργασιών στη Χαλκιδική - Στο σημείο ιατροδικαστής
20:13
Τα επόμενα βήματα μετά τον εντοπισμό της 16χρονης Λόρας – Η πρώτη αντίδραση του πατέρα της
20:06
ΗΠΑ: Η Χίλαρι Κλίντον δηλώνει ότι «δεν θυμάται» αν συναντήθηκε ποτέ με τον Τζέφρι Έπσταϊν
20:04