Κύκλοι του υπ. Παιδείας διαψεύδουν τα περί καρτών εισόδου και καμερών ασφαλείας στα πανεπιστήμια
Διαψεύδουν κύκλοι του υπουργείου Παιδείας δημοσιεύματα και πληροφορίες, που, στο πλαίσιο των αλλαγών στο άσυλο, υποστηρίζουν πως η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συζητήσεις με τους Πρυτάνεις για την τοποθέτηση καμερών ασφαλείας και συστημάτων εισόδου με barcode ή με κάρτες στα πανεπιστήμια.
«Καμία απολύτως απόφαση για barcode, κάρτες εισόδου ή κάμερες ασφαλείας δεν έχει υπάρξει. Την παρούσα περίοδο η ηγεσία του Υπουργείου έχει επικεντρωθεί στο να αποκαταστήσει την ελεύθερη διακίνηση των ιδεών μέσω της εφαρμογής της κοινής νομοθεσίας μέσα στους χώρους των ΑΕΙ όσον αφορά αξιόποινες πράξεις», διευκρινίζουν πηγές στο αθηναϊκό πρακτορείο ειδήσεων.
Οι ίδιες πηγές ανέφεραν ότι «η αποκατάσταση της ακαδημαϊκής ελευθερίας εντάσσεται σε μια δέσμη πρωτοβουλιών για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».
«Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων. Όλα αυτά είναι ζητήματα που θα συζητηθούν αναλυτικά με τους εμπλεκόμενους φορείς», κατέληγαν.
«Φαρμακείο αυτοκινήτου»: Νέο κιτ πρώτων βοηθειών - Τα 16 αντικείμενα και το πρόστιμο
01:00
Νέο κληρονομικό δίκαιο - Ποιες αλλαγές προβλέπονται στις διαθήκες
00:30
Η Ελλάδα στις πέντε χώρες της Ευρώπης με τις πιο καθαρές θάλασσες
23:58
Τσεχία: Απόλυτο ρεκόρ ζέστης με 40,6 βαθμούς Κελσίου βόρεια της Πράγας
23:50