ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρουσία Πιτσιόρλα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

Παρουσία Πιτσιόρλα η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ
Eurokinissi/Χρήστος Μπόνης

Επεισοδιακή ήταν η συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ για τις αποκρατικοποιήσεις, παρόντος και του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, Στέργιου Πιτσιόρλα.

Στη συνεδρίαση του οργάνου, προσκλήθηκαν εκτός του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ και τα προεδρία των οργανώσεων του κόμματος σε ΤΡΑΙΝΟΣΕ, Αερομεταφορές και Λιμάνια όπως και το συντονιστικό της Νομαρχιακής Επιτροπής Νοτίων Προαστίων. Από πλευράς κυβέρνησης συμμετείχε ο Αλέκος Φλαμπουράρης.

Το κλίμα ήταν ήδη τεταμένο, πριν την έναρξη της συνεδρίασης, καθώς στην Κουμουνδούρου, δεν είδαν με καλό μάτι τις απόψεις του κυρίου Πιτσιόρλα περί αποκρατικοποιήσεων, όπως αυτές εκφράστηκαν στη συνέντευξή του το περασμένο Σάββατο στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ».

Ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ είχε εκφράσει την άποψη ότι η Αριστερά θα πρέπει να σταματήσει να βλέπει τις ιδιωτικοποιήσεις ως «ξεπούλημα ασημικών» και σημείωσε ότι ο «κρατισμός» κατατρώει κάθε δημιουργική πρωτοβουλία στη χώρα. Επιπλέον, ο Στέργιος Πιτσιόρλας, άνθρωπος με σημαντικό παρελθόν στα εσωτερικά του ΣΥΡΙΖΑ, πρότεινε να ξεκινήσει πολιτικός διάλογος μεταξύ του κυβερνώντος κόμματος, του ΠΑΣΟΚ και του Ποταμιού με στόχο τη δημιουργία ενός «μεγάλου προοδευτικού πόλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες του CNN Greece, η εισήγηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ, στη χθεσινή Πολιτική Γραμματεία, εξόργισε το σύνολο των παρευρισκόμενων και είναι χαρακτηριστικό ότι δέχθηκε πάνω από 40 ερωτήσεις, πολλές από αυτές σε επιθετικό τόνο. Μεγάλο μέρος της συζήτησης απασχόλησε το ζήτημα του Ελληνικού με ορισμένους να εκφράζουν τις αντιρρήσεις τους για τους χειρισμούς του ΤΑΙΠΕΔ. Μέλος της Νομαρχιακής Νοτίων μάλιστα, εξέφρασε αντιρρήσεις για την τοποθέτηση του δημάρχου Ελληνικού στο Δ.Σ της Ελληνικό Α.Ε με τον Στέργιο Πιτσιόρλα να εκφράζει την άποψη ότι είναι αναγκαία η συμμετοχή της τοπικής αυτοδιοίκησης στον σχετικό διάλογο.

Η πλευρά, πάντως, του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ δεν επιβεβαιώνει το άσχημο κλίμα σημειώνοντας, παράλληλα, ότι το πλήθος ερωτήσεων που έγιναν ήταν απολύτως λογικές καθώς αυτό ήταν και το νόημα της παρουσίας του στην ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ.

Η συνεδρίαση διακόπηκε λόγω προχωρημένης ώρας και αναμένεται να συνεχιστεί την επόμενη εβδομάδα αλλά το μόνο βέβαιο είναι ότι οι σχέσεις Πιτσιόρλα – ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται, ξανά, υπό δοκιμασία.

Άλλωστε, μόλις την προηγούμενη Τετάρτη ο υπουργός Ναυτιλίας, Θοδωρής Δρίτσας άφησε αιχμές κατά του ΤΑΙΠΕΔ για το διεθνή διαγωνισμό του ΟΛΠ, λέγοντας ότι «δεν είναι το καλύτερο να υπάρχει μόνο μία προσφορά» ενώ σε ερώτηση «γιατί πιστεύει ότι είναι μόνο μια η προσφορά και όχι περισσότερες για το λιμάνι του Πειραιά» απάντησε ότι «τη διαγωνιστική διαδικασία και την ευθύνη της την έχει το ΤΑΙΠΕΔ και αυτό θα πρέπει να απαντήσει» .

Να σημειωθεί ότι ο κ. Πιτσιόρλας βρίσκεται στη θέση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ από τον περασμένο Μάρτιο, μετά από εισήγηση της τότε κυβερνητικής πλειοψηφίας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ