ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τόσκας για επίθεση των ΜΑΤ σε συνταξιούχους

Τόσκας για επίθεση των ΜΑΤ σε συνταξιούχους
EUROKINISSI/Γιώργος Κονταρίνης

Ατυχείς χειρισμούς στην αντιμετώπιση των συνταξιούχων που συμμετείχαν στη διαδήλωση του ΠΑΜΕ την περασμένη εβδομάδα στο κέντρο της Αθήνας, παραδέχθηκε ο αναπληρωτής υπουργός, αρμόδιος για θέματα Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας.

Στο πλαίσιο συζήτησης σχετικής επίκαιρης ερώτησης του ανεξάρτητου βουλευτή Στάθη Παναγούλη, ο Νίκος Τόσκας υποστήριξε ότι σε σχέση με το παρελθόν οι αστυνομικές δυνάμεις ενεργούν με πολύ ηπιότερο τρόπο και ότι στη συγκεκριμένη συγκέντρωση έγινε περιορισμένη χρήση χημικών. «Το δακρυγόνο δεν είναι αρεστό, αλλά είναι το ηπιότερο μέσο για την αποτροπή καταστάσεων», είπε απαντώντας στον Στάθη Παναγούλη που ζήτησε να καταργηθούν τα χημικά.

«Το ξύλο αριστεράς της διαφορετικό από αυτό δεξιάς και ίσως είναι χειρότερο, οι συνταξιούχοι ήθελαν να υπερασπιστούν το εισόδημα τους», αντέτεινε ο ανεξάρτητος βουλευτής, εγκαλώντας την κυβέρνηση για βαρβαρότητα των ΜΑΤ απέναντι σε υπερήλικες συνταξιούχους.

Στη συζήτηση παρενέβη η βουλευτής του ΚΚΕ Διαμάντω Μανωλάκου καλώντας την κυβέρνηση να μην βάζει εμπόδια στη διαμαρτυρία. «Όταν υπάρχουν αστυνομικές κλούβες έξω από τα λουλουδάδικα, στην πλατεία Συντάγματος, τότε θα υπάρχει και σύγκρουση γιατί αυτός είναι ο ρόλος του ταξικού κινήματος», υποστήριξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ