ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την επένδυση στις Σκουριές

Σφοδρή αντιπαράθεση στη Βουλή για την επένδυση στις Σκουριές
EUROKINISSI/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση για την επένδυση της Eldorado Gold που βρίσκεται στον αέρα, εξαπέλυσε στη Βουλή η ΝΔ.

Ανεβάζοντας τους τόνους της κριτικής της, οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησαν την κυβέρνηση ότι με τους χειρισμούς αναζητά άλλοθι ενόψει ασφαλιστικού, δημιουργώντας την ίδια ώρα αρνητικό κλίμα σε υποψήφιους επενδυτές.

Στις επικρίσεις της ΝΔ απάντησε ο υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιώργος Σταθάκης που υποστήριξε πως η κυβέρνηση θέλει διάλογο και συντεταγμένο πλαίσιο για να επιλυθούν τα προβλήματα. «Ας μην τρέχουμε πίσω από κάποιες επιλογές της εταιρίας, αν θέλετε να ταυτιστείτε με εταιρία δικαίωμα σας», ανέφερε και περνώντας στην αντεπίθεση κατηγόρησε τη ΝΔ ότι ταυτίζεται με τις επιλογές μιας ιδιωτικής εταιρείας πάνω σε μια σύμβαση που έχει υπογραφεί με το δημόσιο και είναι υπό συνεχή αίρεση από την εν λόγω εταιρεία.

«Η κυβέρνηση προσπαθεί να δημιουργήσει άλλοθι για ασφαλιστικό και ψάχνει να βρει αριστερά αντίμετρα, όπως οι χειρισμοί της στην Eldorado Gold», σχολίασε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ Νίκος Δένδιας, ενώ νωρίτερα ο Λευτέρης Αυγενάκης επέκρινε την κυβέρνηση ότι οδηγεί στην ανεργία εκατοντάδες εργαζόμενους και δίνει καταστροφικό μήνυμα σε επενδυτές. «Ποιος θα τολμήσει να επενδύσει σε εχθρικό και αβέβαιο επενδυτικό περιβάλλον;», αναρωτήθηκε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ