ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πρόταση Κουντουρά προς Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την θεσμοθέτηση Επιτρόπου Τουρισμού - Μεταφορών

Πρόταση Κουντουρά προς Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν για την θεσμοθέτηση Επιτρόπου Τουρισμού - Μεταφορών

Πρωτοβουλία της συντονίστριας της GUE/NGLστην Επιτροπή TRANτου Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κ. Έλενας Κουντουρά, για την αναβάθμιση της πολιτικής για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Την αναβάθμιση της πολιτικής για τον τουρισμό στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, εισηγήθηκε η ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, κ. Έλενα Κουντουρά, στην πρώτη συνεδρίαση των συντονιστών των πολιτικών ομάδων της Επιτροπής Μεταφορών & Τουρισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου TRAN.

Συγκεκριμένα, η κ. Κουντουρά, ως συντονίστρια των μελών της GUE/NGLστην TRAN, τόνισε την πάγια θέση της για την ισχυροποίηση του ρόλου του τουρισμού στην ευρωπαϊκή ατζέντα, και εισηγήθηκε στην ηγεσία της Επιτροπής TRAN να ασκήσει πίεση και να διεκδικήσει από τη νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, κ. Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, ο επόμενος Επίτροπος για τις Μεταφορές να αναλάβει και τον τομέα του Τουρισμού σε ισότιμη βάση.

Η κα Κουντουρά επισήμανε:

«Η ευρωπαϊκή πολιτική για τον Τουρισμό ήταν πρακτικά ανύπαρκτη τα τελευταία πέντε χρόνια. Η ΕΕ πρέπει επιτέλους να στηρίξει με ολοκληρωμένη ευρωπαϊκή πολιτική τον Τουρισμό καθώς ο τομέας αυτός αποτελεί ατμομηχανή της ευρωπαϊκής οικονομίας παράγοντας το 10% του ευρωπαϊκού ΑΕΠ με πολλαπλά οφέλη κοινωνικά, οικονομικά αλλά και πολιτιστικά».

Με την πρόταση της κ. Κουντουρά συμφώνησαν οι συντονιστές όλων των πολιτικών ομάδων, καθώς και η Πρόεδρος της Επιτροπής ΤRAN, κ. Καρίμα Ντέλι. Η κ. Ντέλι, μάλιστα, αποφάσισε να στείλει άμεσα επιστολή στη νέα Πρόεδρο της Κομισιόν, με την οποία θα ζητάει τη δημιουργία χαρτοφυλακίου για τις Μεταφορές και τον Τουρισμό.

Ενώ επισήμανε ότι ο Τουρισμός θα πρέπει να αναβαθμιστεί και στο πλαίσιο της Επιτροπής TRAN και στο πλαίσιο αυτό, ανακοίνωσε ότι θα συσταθεί Ομάδα Δράσης με έργο σε έξι μήνες να καταρτίσει πρόταση ολοκληρωμένης στρατηγικής για τον Τουρισμό στην Ευρώπη με συγκεκριμένες παρεμβάσεις για νομοθετικές πρωτοβουλίες.

Οι πρώτες αυτές ελπιδοφόρες ειδήσεις δείχνουν ότι η κ. Κουντουρά δημιουργεί τις απαραίτητες συμμαχίες και τη δυναμική ώστε η ευρωπαϊκή πολιτική για τον Τουρισμό να αναβαθμιστεί ουσιαστικά και να αποφέρει σημαντικά οφέλη για την χώρα μας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ