ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κατατέθηκε τροπολογία για το ύψος των κτηρίων στο Ελληνικό

Κατατέθηκε τροπολογία για το ύψος των κτηρίων στο Ελληνικό
EUROKINISSI/ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ

Τροπολογία που διευκρινίζει το ύψος των κτηρίων στην επένδυση στο Ελληνικό κατέθεσαν στη Βουλή οι υπουργοί Επενδύσεων και Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης. 

Όπως επισημαίνεται στην αιτιολογική έκθεση της τροπολογίας που κατατέθηκε στο φορολογικό νομοσχέδιο και αναμένεται να ψηφιστεί σήμερα από την Ολομέλεια της Βουλής, «η προτεινόμενη τροποποίηση, ως έχουσα αποκλειστικά ερμηνευτικό χαρακτήρα, δεν επιδεινώνει κατά τον οποιονδήποτε τρόπο το οικιστικό περιβάλλον των όμορων κτηρίων και οικιστικών περιοχών. Και τούτο, διότι αναφέρεται σε ύψη κτηρίων και εγκαταστάσεων που επιτρέπονται εντός της οικείας ζώνης ή περιοχής».

Επισημαίνεται επίσης, ότι με την τροπολογία «αποσαφηνίζονται απλώς, προς άρση της οποιασδήποτε ερμηνευτικής αμφισβήτησης, σημεία της υφιστάμενης ρύθμισης του ν. 4062/2012» ως προς το Σχέδιο Ολοκληρωμένης Ανάπτυξης του Ελληνικού, ως «να ολοκληρωθεί με ταχύτητα, αλλά και με σεβασμό στο οικιστικό περιβάλλον η επένδυση στο Ελληνικό».

Ειδικότερα, αναφέρεται πως ως υψηλά κτήρια και εγκαταστάσεις ορίζονται εκείνα που υπερβαίνουν το ανώτατο επιτρεπόμενο ύφος κατά το Νέο Οικοδομικό Κανονισμό (ν. 4067/2012).

Επίσης, η απαγόρευση της κατασκευής υψηλών κτηρίων και εγκαταστάσεων, σε ζώνη 100 μέτρων δεν εφαρμόζεται ως προς το τμήμα του ακινήτου του πρώην Αεροδρομίου Ελληνικού που έχει πρόσωπο επί της Λεωφόρου Βουλιαγμένης και επί της Λεωφόρου Ποσειδώνος και ως προς τμήματα υψηλών κτηρίων και εγκαταστάσεων, εφόσον το ύψος των τμημάτων αυτών δεν υπερβαίνει το μέγιστο επιτρεπόμενο ύψος ανά ζώνη ανάπτυξης ή περιοχή προς πολεοδόμηση.

«Δεν αποτελεί τροποποίηση ούτε της σύμβασης, ούτε του νόμου, παρά μόνο ερμηνεία το πως το ορίζεται ένα υψηλό κτήριο», ανέφερε παρουσιάζοντας την κυβερνητική ρύθμιση στην Ολομέλεια της Βουλής ο Άδωνις Γεωργιάδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ