ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μετακινούν διπλωμάτη στη Ζάμπια για πολιτικούς λόγους

Μετακινούν διπλωμάτη στη Ζάμπια για πολιτικούς λόγους
Έντονος καυγάς Κοτζιά-Μπακογιάννη

Διάβημα διαμαρτυρίας στον Υπουργό Εξωτερικών Νίκο Κοτζιά έκανε η Ντ. Μπακογιάννη στα πίσω έδρανα της Βουλής με αφορμή μετάθεση έμπειρου διπλωμάτη από την Ευρώπη στην Ζάμπια

Λίγο πριν ξεκινήσει την ομιλία του ο Αλέξης Τσίπρας, η Ντόρα Μπακογιάννη και ο Νίκος Κοτζιάς είχαν άγριο τσακωμό. Σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, αιτία αποτέλεσε η μετακίνηση ενός έμπειρου διπλωματικού στελέχους. Πηγές από τη πλευρά της κ. Μπακογιάννη, κάνουν λόγο για μια διπλωμάτη, η οποία είχε υπηρετήσει σε Βαλκανική χώρα κατά τη διάρκεια της θητείας της κ. Μπακογιάννη στο Υπουργείο Εξωτερικών και η οποία μέχρι στιγμής βρίσκεται σε κρίσιμο πόστο της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ο κ. Κοτζιάς σκοπεύει να μετακινήσει την διπλωμάτη σε χώρα της Αφρικής, γεγονός που εξόργισε την πρώην ΥΠΕΞ και πλησίασε τον κ. Κοτζιά για το συζητήσουν. Από τη πλευρά του, ο νυν ΥΠΕΞ ενοχλήθηκε για την παρέμβαση με αποτέλεσμα να καυγαδίσουν έντονα.

"Αυτό στη δημοσιογραφική γλώσσα λέγεται ένταση και μικροεπεισόδια" σχολίασε ο βουλευτής του Ποταμιού Γιώργος Αμυράς που ήταν παρών, με τη βουλευτή της ΝΔ και πρώην ΥΠΕΞ να απαντά: "Τι μικροεπεισόδια; Είμαι δυο μέτρα, είναι μεγαλοεπεισόδια!".

Όμως υπηρξαν και πιο "χαλαρά" στιγμιότυπα. Ανάμεσα σε αυτά συγκαταλέγονται οι ευχές που δέχτηκε ο νέος Πρόεδρος της Βουλής, Νίκος Βούτσης, από πολλούς βουλευτές, τα γέλια μεταξύ του Νίκου Παππά και του Γιώργου Σταθάκη που είχαν πιάσει "ψιλή κουβέντα" στα υπουργικά έδρανα, αλλά και το φιλικό "χαστουκάκι" που έδωσε μετά την ομιλία του στο μάγουλο του Θεοδόση Πελεγρίνη ο Αλέξης Τσίπρας.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ