Γεραπετρίτης: Συμβουλευτικός ο ρόλος της επιτροπής «Ελλάδα 2021»
Διευκρινίσεις για τον ρόλο και τις αρμοδιότητες της Επιτροπής «Ελλάδα 2021» που συγκροτείται με απόφαση του πρωθυπουργού για τον σχεδιασμό των εορταστικών εκδηλώσεων για την συμπλήρωση 200 ετών από την ελληνική επανάσταση, έδωσε στη Βουλή ο Γιώργος Γεραπετρίτης.
Ο υπουργός Επικρατείας που προκλήθηκε από βουλευτές της αντιπολίτευσης να πάρει θέση, τόνισε ότι τα μέλη της επιτροπής δεν θα λαμβάνουν μισθό ή αποζημίωση και θα λειτουργούν αμισθί.
«Η επιτροπή θα είναι συμβουλευτική του πρωθυπουργού προς την κυβέρνηση για δράσεις που θα αναληφθούν», είπε και συμπλήρωσε πως την τελική κρίση θα την έχει η Βουλή και η κυβέρνηση.
Επεσήμανε δε, ότι η Επιτροπή δεν θα έχει λειτουργική αρμοδιότητα και ότι θα εγκατασταθεί σε δημόσιο κτήριο, στο Ίδρυμα Ελληνισμού.
Βουλή: Προς κύρωση τρεις αμυντικές συμφωνίες της Ελλάδας με Ιταλία, Γερμανία - Ολλανδία και Σερβία
11:42
Διάσωση περίπου 45 μεταναστών νότια της Κρήτης
11:31
Ετοιμάζονται να αποκλείσουν το λιμάνι οι αλιείς της Θεσσαλονίκης με περίπου 200 σκάφη
11:23
Ρωσία: Μια 28χρονη πέθανε από πανώλη στη Σιβηρία
11:11