ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αυστηρές συστάσεις Τασούλα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου στη Βουλή

Αυστηρές συστάσεις Τασούλα για παραβίαση του αντικαπνιστικού νόμου στη Βουλή
ΧΡΥΣΟΧΟΪΔΗΣ ΓΡΗΓΟΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Αυστηρή προειδοποίηση στον ιδιοκτήτη του καφενείου της Βουλής ότι δεν ανεχθεί άλλη παράβαση του αντικαπνιστικού νόμου, απηύθυνε ο Κώστας Τασούλας

Με αφορμή τη φωτογραφία που ανάρτησε ο Παύλος Πολάκης στο καφενείο της Βουλής, την ημέρα άρσης της βουλευτικής του ασυλίας με τα αναμμένα τσιγάρα στα τασάκια, ο Πρόεδρος της Βουλής κάλεσε τον ιδιοκτήτη του καφενείου για να του απευθύνει συστάσεις.

Τον κατέστησε συνυπεύθυνο τόσο για την τήρηση όσο και την παραβίαση του νόμου, θυμίζοντας πως σε μια τέτοια περίπτωση θα υπάρξουν συνέπειες.

Οι κυρώσεις ξεκινούν από χρηματικό πρόστιμο και φτάνουν μέχρι την ανάκληση της άδειας «εκμετάλλευσης» του κυλικείου και του εστιατορίου της Βουλής. Τον ενημέρωσε μάλιστα, πως αυτά προβλέπονται σε δύο εγκυκλίους πρώην γενικών γραμματέων, το 2011 αλλά και του 2019.

Ο ιδιοκτήτης του καφενείου διαβεβαίωσε τον Κώστα Τασούλα πως προτίθεται να βιδώσει τα τασάκια που βρίσκονται στον μοναδικό μικρό χώρο καπνιζόντων, σε ένα μικρό μπαλκόνι, έξω από το καφενείο της Βουλής, ώστε να μην τα μετακινούν βουλευτές στο εσωτερικό.

Διαπιστώθηκε πάντως, κενό σε ότι αφορά στους «θεριακλήδες» παραβάτες βουλευτές και για αυτό, σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάζονται αλλαγές είτε στον Κανονισμό της Βουλής, είτε στον Κώδικα Δεοντολογίας Βουλευτών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ