ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Φώφη Γεννηματά: Προτείνει δημιουργία μεγάλης παράταξης με αρχηγό από τη βάση

Φώφη Γεννηματά: Προτείνει δημιουργία μεγάλης παράταξης με αρχηγό από τη βάση
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Κάλεσμα προς «όλες τις προοδευτικές πολιτικές δυνάμεις της χώρας για τη δημιουργία μιας μεγάλης παράταξης που θα εκλέξει αρχηγό από τη βάση» ως τον Ιούνιο, κάνει με άρθρο της στα "Νέα Σαββατοκύριακο" η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά.

«Η χώρα έχει ανάγκη από μια ισχυρή παράταξη με αυτόνομο ρόλο και αυτοδύναμη στρατηγική, διακριτά πολιτικά οριοθετημένη από τον δήθεν αριστερό λαϊκισμό και τις παρωχημένες ιδεοληψίες του αλλά και τις συντηρητικές, νεοφιλελεύθερες και εξίσου αναποτελεσματικές πολιτικές που εκπροσωπεί η Δεξιά» τονίζει μεταξύ άλλων η κ. Γεννηματά.

Η κ. Γεννηματά απευθύνει πρόσκληση «στα πολιτικά κόμματα, κοινοβουλευτικά και εξωκοινοβουλευτικά, τις κινήσεις και ομίλους, τα αυτόνομα στελέχη που εκφράζονται από τις απόψεις της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας και προέρχονται από την κοίτη της Δημοκρατικής Παράταξης και της Κεντροαριστεράς και προτείνω να αναδιαμορφώσουμε έναν ενιαίο πολιτικό οργανισμό με τη μορφή μιας συμπαράταξης, που δεν θα καταργεί την αυτοτέλεια των συμμετεχόντων».

Στο πλαίσιο αυτό προτείνει «τη διεξαγωγή Πολιτικής, Διακηρυκτικής, Προγραμματικής Συνδιάσκεψης τον Μάρτιο που θα αποφασίσει τη διακήρυξη του φορέα, το όνομα και τα σύμβολα και θα διατυπώσει το προγραμματικό πλαίσιο της ελληνικής Σοσιαλδημοκρατίας».

Από την πλευρά του ο επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρος Θεοδωράκης σε συνέντευξη του, επίσης στα Νέα Σαββατοκύριακο, δεν εμφανίζεται αρνητικός στο ενδεχόμενο συνεργασίας, όμως θέτει ορισμένες προϋποθέσεις.

«Ο δρόμος για τις μεγάλες παρατάξεις δεν περνάει μέσα από τις χειραψίες. Οι μεγάλες παρατάξεις γίνονται στην πράξη. Μπορούμε να συμφωνήσουμε στο γκρέμισμα του κομματικού κράτους; Στην άρση της μονιμότητας στο δημόσιο;», δήλωσε ενώ στη συνέχεια μιλώντας για το «προοδευτικό κέντρο» ανέφερε: «Το Ποτάμι απευθύνθηκε εξαρχής χωρίς κανένα ταμπού σε μεταρρυθμιστικές κινήσεις». Πρόσθεσε δε ότι απευθύνεται και σε προσωπικότητες που έχουν αποδείξει ότι τολμούν, αναφέροντας χαρακτηριστικά τον Τάσο Γιαννίτση, την Άννα Διαμαντοπούλου, τον Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και άλλους μεταρρυθμιστές που έτσι και αλλιώς είναι σύμμαχοι στις μεγάλες αλλαγές».

Όσον αφορά τη δήλωση της κ. Γεννηματά πως την χωρίζει άβυσσος με τον Κυριάκο Μητσοτάκη ο κ. Θεοδωράκης σχολίασε «Η κ. Γεννηματά υπήρξε δια μακρόν υπουργός του κ. Σαμαρά. Ήταν δηλαδή στο ίδιο υπουργικό συμβούλιο με τον κ. Μητσοτάκη. Πότε ανακάλυψε την άβυσσο»;

ΔΗΜΟΦΙΛΗ