ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης και Ν.Δ. για το ασφαλιστικό

Πόλεμος ανακοινώσεων κυβέρνησης και Ν.Δ. για το ασφαλιστικό
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό εξαπέλυσε με ανακοίνωσή της η Νέα Δημοκρατία, ακολούθησε η απάντηση από το Μαξίμου

Η ανακοίνωση αυτή εκδίδεται λίγες ώρες μετά τη συνέντευξη του υπουργού Εργασίας Γ. Κατρούγκαλου στην οποία δεν απέκλειε πιθανή εμπλοκή στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές για το Ασφαλιστικό. Η Νέα Δημοκρατία σημειώνει μεταξύ άλλων πως «η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής».

Αναλυτικά η ανακοίνωση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης :

«Το κοινωνικό κράτος που επαγγέλλεται ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ανύπαρκτο. Διότι δίχως ανάπτυξη κανένα κοινωνικό κράτος δεν μπορεί να παρέχει στους πολίτες ένα αποτελεσματικό δίκτυ προστασίας.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πολεμά την ανάπτυξη και τιμωρεί τους πολίτες χρεώνοντάς τους το τίμημα των ελλειμμάτων και της ύφεσης που η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ έφερε. Η διαχείριση της χώρας από το ΣΥΡΙΖΑ ήδη έχει κοστίσει 7% στο ΑΕΠ, ενώ η επίπτωση στο χρέος είναι 25% του ΑΕΠ.

Αυτά προσπαθεί να τα αντισταθμίσει με μειώσεις κύριων και επικουρικών συντάξεων, μειώσεις μισθών και εξοντωτική αύξηση εισφορών.

Ταυτόχρονα, η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, καταργεί το Ελάχιστο Εγγυημένο Εισόδημα που θέσπισε η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και αποτελεί την πιο σύγχρονη, διαφανή, αποτελεσματική μέθοδο κοινωνικής προστασίας.

Η Ελλάδα καθίσταται ολοταχώς η μοναδική Ευρωπαϊκή χώρα δίχως σύγχρονο σύστημα κοινωνικής προστασίας και συνοχής.

Βαδίζουμε ολοταχώς προς φτωχοποίηση μεγάλων στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας.

Η Νέα Δημοκρατία θα παρουσιάσει σύντομα το εναλλακτικό σχέδιό της για το ασφαλιστικό».

Η απάντηση Μαξίμου

«Αυτοί που γονάτισαν τον τόπο, αυτοί που δεν πρόλαβαν να απολύσουν 15.000 ανθρώπους και να εξαφανίσουν τις επικουρικές συντάξεις, με χοντρά ψέματα υπόσχονται σήμερα ευημερία στους πολίτες από ένα τηλεφωνικό κέντρο Siemens αξίας 120.000 ευρώ που έλαβαν ως δώρο. Αλλά κανείς σε αυτό τον τόπο δεν είναι χθεσινός», είναι το σχόλιο κυβερνητικών πηγών αναφορικά με ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της ΝΔ για το ασφαλιστικό.

Διαβάστε ακόμα:

Κατρούγκαλος: Πιθανή ακόμα και η εμπλοκή στη διαπραγμάτευση για το Ασφαλιστικό

Κατρούγκαλος: Μετατροπή του προστίμου για την αδήλωτη εργασία σε σύμβαση πρόσληψης

ΔΗΜΟΦΙΛΗ