ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βρούτσης: Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις – Θα επιστραφούν τα χρήματα

Βρούτσης: Τέλος στις «χρυσές» συντάξεις – Θα επιστραφούν τα χρήματα
INTIME NEWS / ΛΙΑΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Συντάξεις οι οποίες έφταναν τις 10.000, 15.000 ακόμα και τις 24.000 ευρώ θα αποτελέσουν παρελθόν: αυτό διαμήνυσε ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης αναφορικά με τις τροπολογίες που κατατέθηκαν χτες στη Βουλή και προκάλεσαν έντονες αντιδράσεις από την αντιπολίτευση.

«Έπρεπε να μπει επιτέλους πλαφόν για να μην υπάρχουν "χρυσές" συντάξεις» τόνισε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΑΝΤ1 και πρόσθεσε ότι «η ανταποδοτικότητα και η αναδιανεμητικότητα θα είναι τα κριτήρια για να οριστεί ένα πλαφόν» στις συντάξεις.

Κληθείς να σχολιάσει τις αντιδράσεις για τις τροπολογίες για τα εργασιακά και τις συντάξεις, που ήρθαν στη Βουλή στο παρά πέντε, σημείωσε ότι «πρόκειται για τροπολογίες με επείγοντα χαρακτήρα αλλά για καλούς σκοπούς».Υποστήριξε δε ότι είναι υπέρ του διαλόγου, της διασταύρωσης των ιδεών και των προτάσεων, αλλά είναι αναγκαίο καμιά φορά κάποια πράγματα να έρχονται με επείγοντα τρόπο, όπως είπε.

Ο υπουργός ξεκαθάρισε ότι κανείς δεν πρόκειται να δει αύξηση σε «χρυσή» σύνταξη βάσει της σχετικής τροπολογίας, ενώ ανέφερε ότι όσοι έλαβαν περισσότερα χρήματα θα τα επιστρέψουν με κράτηση 20% μηνιαίως.Σύμφωνα με το υπουργείο Εργασίας, χρήματα θα κληθούν να επιστρέψουν περίπου 224 άτομα που έχουν ήδη λάβει συντάξεις έως 7.000 ευρώ.

Στον αέρα μένουν όμως και ορισμένοι παλαιοί συνταξιούχοι οι οποίοι έλαβαν πέρυσι γενναίες αυξήσεις καθώς από τον επανυπολογισμό της σύνταξής τους προέκυψε αρνητική προσωπική διαφορά.Ο υπουργός τόνισε ακόμα ότι πάνω από όλα στόχος του υπουργείου είναι η μείωση της ανεργίας, ενώ ανέφερε ότι ανοίγει για πρώτη φορά το ηλεκτρονικό «φακέλωμα».ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ