ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σκουρλέτης: Νεοδημοκρατική τηλεόραση η ΕΡΤ

Σκουρλέτης: Νεοδημοκρατική τηλεόραση η ΕΡΤ
ΒΑΡΑΚΛΑΣ ΜΙΧΑΛΗΣ / INTIME

Δριμεία επίθεση στη  κυβέρνηση εξαπέλυσε ο Πάνος Σκουρλέτης για τον διορισμό του Κωνσνταντίνου Ζούλα στη θέση του προέδρου της ΕΡΤ.

Μιλώντας στη Σοφία Παπαδοπούλου, στο ραδιόφωνο του Αθηναϊκού - Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ είπε συγκεκριμένα: «Η κριτική της Νέας Δημοκρατίας, την οποία την ακούγαμε και το προηγούμενο διάστημα, καταρρέει αμέσως με την τοποθέτηση των στενών συνεργατών του πρωθυπουργού σε κρίσιμες θέσεις στην ηγεσία της ΕΡΤ […] εδώ επιχειρείται να εγκαθιδρυθεί μια στενά νεοδημοκρατική Δημόσια Τηλεόραση. Περί αυτού πρόκειται. Αυτό δείχνουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα. Δεν είναι ουδέτερα τα πρόσωπα. Θα μπορούσαν να βάλουν δεκάδες άλλους άξιους ανθρώπους από τον χώρο, δημοσιογράφους, διοικητικά στελέχη, που θα μπορούσαν να κάνουν την δουλειά τους αν δεν τους άρεσε η προηγούμενη διοίκηση. Δεκτό. Αλλά όχι να βάλουν το δεξί χέρι του πρωθυπουργού».

Κομματικό κράτος

Ο κ. Σκουρλέτης ενέταξε τη νέα διοίκηση της ΕΡΤ στην προσπάθεια δημιουργίας κομματικού κράτους: «Υπάρχει μια συστηματική προσπάθεια να φτιαχτεί ένα σκληρά κομματικό κράτος στην υπηρεσία μιας νεοφιλελεύθερης πολιτικής, αλλά και της εξυπηρέτησης συγκεκριμένων οικονομικών συμφερόντων.» Προσέθεσε δε ότι: «Υυπό τον Πρωθυπουργό είναι η ΕΡΤ, η Δημόσια Τηλεόραση και η ΕΥΠ, υπάρχει μια συγκεντρωτική δομή. Οι ανεξάρτητες Αρχές, όπως είδαμε με το παράδειγμα της κυρίας Θάνου, χάνουν τον χαρακτήρα τους ως ανεξάρτητες. Και από την τοποθέτηση των προσώπων, αλλά και από την αντίληψη που εκφράζουν οι κινήσεις που κάνει η κυβέρνηση, προκύπτει ότι είναι σε πλήρη αντιδιαστολή με όσα έλεγε πριν για ένα επιτελικό - όπως το ονόμασε κατ’ ευφημισμό – κράτος, αποτελεσματικό στην υπηρεσία του πολίτη. Εδώ είναι ένα κράτος στην υπηρεσία μιας συγκεκριμένης κομματικής αντίληψης ημετέρων που, προφανώς όμως, εξυπηρετεί μία συγκεκριμένη προγραμματική και ιδεολογική αντίληψη. Μια ακραία νεοφιλελεύθερη αντίληψη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ