Παρατείνεται η θητεία του Πάιατ στην Ελλάδα
Με ένα tweet η αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα προαναγγέλλει την παραμονή του Τζέφρι Πάιατ στην Ελλάδα.
Κανονικά η θητεία του θα έληγε φέτος, καθώς το Στέιτ Ντιπάρτμεντ συνήθως μεταθέτει τους πρεσβευτές ανά τριετία.
Η συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης με τον κ. Πάιατ θεωρείται ιδιαίτερα καλή ενώ η θητεία του έχει συνδεθεί με περίοδο αναβάθμισης των ελληνοαμερικανικών σχέσεων ήδη με τον ΣΥΡΙΖΑ, ενώ συνεχίζεται και με την Νέα Δημοκρατία.
Πέρυσι τον Δεκέμβριο εγκαινιάστηκε στην Ουάσιγκτον ο διμερής Στρατηγικός Διάλογος, ο οποίος θα συνεχιστεί το φθινόπωρο στην Αθήνα, πιθανώς παρουσία του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.
Παράλληλα, οι ΗΠΑ έχουν υποστηρίξει το τριμερές σχήμα που έχει προωθήσει η Αθήνα σε συνεργασία με το Ισραήλ και την Κύπρο, την στιγμή μάλιστα που οι σχέσεις της Ουάσιγκτον με την Τουρκία διέρχονται κρίση.

Youth Pass: Στις 15 Μαίου η προθεσμία υποβολής αιτήσεων - Αναλυτικά η διαδικασία
03:00
Μέχρι την Πέμπτη οι αιτήσεις για to Fuel Pass - Ποιοι οι δικαιούχοι, τι πρέπει να προσέξετε
02:00
«Νταντάδες της Γειτονιάς»: Ανοιχτή η πλατφόρμα- Βήμα - βήμα η διαδικασία εγγραφής
01:00
Καθολική εφαρμογή του ψηφιακού δελτίου αποστολής από 1η Μάϊου
00:30