ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Στο μεταναστευτικό επικεντρώθηκαν Αβραμόπουλος και Μητσοτάκης

Στο μεταναστευτικό επικεντρώθηκαν Αβραμόπουλος και Μητσοτάκης
EUROKINISSI / ΜΠΟΝΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το μεταναστευτικό, οι αλλαγές στη Νέα Δημοκρατία και η κατάσταση της ελληνικής οικονομίας αποτέλεσαν τα βασικά σημεία συζήτησης στη συνάντηση που είχαν ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης, Δημήτρης Αβραμόπουλος.

Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε πολύ καλό κλίμα δεδομένης και της προσωπικής σχέσης των δύο ανδρών, με τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να εύχεται μπροστά στις κάμερες καλή επιτυχία στον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Ο κ. Αβραμόπουλος τόνισε ότι θα είναι δίπλα στον Κυριάκο Μητσοτάκη καθώς «η Ελλάδα είναι πάντα μέσα στην καρδιά μου, αλλά δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι εδώ είναι και οι πολιτικές μου ρίζες».

Ο νέος πρόεδρος της ΝΔ, από την πλευρά του, ευχαρίστησε τον Δημήτρη Αβραμόπουλο και μεταξύ άλλων τόνισε ότι το προσφυγικό-μεταναστευτικό είναι ένα ζήτημα που τον απασχολεί ιδιαίτερα.

«Θα έχουμε τη δυνατότητα να κάνουμε μια πολύ ουσιαστική συζήτηση για το θέμα αυτό το οποίο απασχολεί όλη την Ευρώπη και φυσικά και την Ελλάδα.

Είχαμε γίνει όλοι, τον περασμένο μήνα, κοινωνοί διαφόρων ανησυχητικών φημών σχετικά με τον τρόπο με τον οποίο κάποιοι στην Ευρώπη σκέφτονται να αντιμετωπίσουν το ζήτημα αυτό. Και βέβαια θα ήθελα και μια συγκεκριμένη ενημέρωση για τον τρόπο με τον οποίο η Τουρκία αντιμετωπίζει το μεγάλο αυτό πρόβλημα, καθώς έχει αναλάβει πολύ συγκεκριμένες δεσμεύσεις, τις οποίες φαίνεται μέχρι σήμερα να μην τηρεί στο βαθμό, τουλάχιστον, που θα επιθυμούσαμε», υπογράμμισε ο πρόεδρος της ΝΔ.

«Όσο και να ακούγεται ενδεχομένως παράδοξο, το προσφυγικό και το μεταναστευτικό κυριαρχούν στην ευρωπαϊκή ατζέντα, γιατί η Ευρώπη αιφνιδιάστηκε», ανέφερε ο κ. Αβραμόπουλος σημειώνοντας πως η Ελλάδα είναι υπό πίεση.

Τόνισε ακόμη πως η Τουρκία έχει μεγάλες ευθύνες υπογραμμίζοντας όμως πως παρά την πίεση που δέχεται και αυτή η χώρα με 2.000.000 πρόσφυγες στο έδαφος της, χάρη στο action plan που υπέγραψε η Ευρωπαϊκή Ένωση μαζί της, διαφαίνεται στον ορίζοντα κάτι θετικό.

Κλείνοντας, ο Επίτροπος Μετανάστευσης, Εσωτερικών Υποθέσεων και Ιθαγένειας της Ευρωπαϊκής Ενωσης υποστήριξε ότι η Ελλάδα μπορεί να διαδραματίσει ένα συγκεκριμένο σταθερό και σταθεροποιητικό ρόλο στο προσφυγικό, βγαίνοντας από την εσωστρέφειά της, αναδεικνύοντας και προβάλλοντας τι σημαίνει αυτή η χώρα για την ευρύτερη περιοχή.

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ