ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Γεωργιάδης στο CNN Greece: Το Ελληνικό δεν γίνεται για τον επενδυτή αλλά για τον ελληνικό λαό

Γεωργιάδης στο CNN Greece: Το Ελληνικό δεν γίνεται για τον επενδυτή αλλά για τον ελληνικό λαό
CNN GREECE

Την ικανοποίησή του για την απόφαση του ΚΑΣ για το Ελληνικό εξέφρασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης στη συνέντευξη που παραχώρησε στο CNN Greece. O υπουργός επεσήμανε πως την άλλη εβδομάδα θα είναι έτοιμες οι τέσσερις Κοινές Υπουργικές Αποφάσεις, κι έτσι τα εμπόδια για να ξεκινήσει το project αίρονται σε μεγάλο βαθμό.

Την ίδια ώρα, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε την ανάγκη να υλοποιηθεί η επένδυση, με όρους, που θα σέβονται την πολιτιστική κληρονομιά της χώρας και το περιβάλλον.

Όσον αναφορά στις ενέργειες της προηγούμενης κυβέρνησης ο κ. Γεωργιάδης παραδέχθηκε πως έγιναν βήματα από συγκεκριμένους ανθρώπους, ωστόσο η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας λειτουργεί πιο άμεσα και πιο αποτελεσματικά.

Και αυτό διότι, υπάρχει ενδιαφέρον για το Ελληνικό από τον ίδιο τον πρωθυπουργό, ο οποίος έχει αποφασίσει ότι το έργο θα προχωρήσει.

«Η επένδυση αυτή δεν γίνεται για τον επενδυτή αλλά για τον ελληνικό λαό», τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ξεκαθαρίζοντας πως η νέα κυβέρνηση υλοποιεί μια συμφωνία του Αλέξη Τσίπρα.

«Αυτή η συμφωνία δεν μπορεί να τροποποιηθεί από τον υπουργό ή τον πρωθυπουργό, μόνο αν αλλάξει το προεδρικό διάταγμα που καθορίζει τους όρους συμφωνίας, κάτι που απαιτεί την έγκριση της Βουλής», υπογράμμισε ο κ. Γεωργιάδης, προσθέτοντας παράλληλα πως δεν έχει γίνει καμία τροποποίηση των όρων της συμφωνίας από τη νέα κυβέρνηση.

«Ας μην γίνει το Ελληνικό ένας άλλος παράγων για ανούσιους καβγάδες, αλλά να γίνει το σύμβολο μιας μεγάλης επένδυσης στο οποίο συνέβαλε και η αριστερά και η κεντροδεξιά και να συμβολίζει ένα καινούριο ξεκίνημα του συνόλου του ελληνικού λαού που πάει να διεκδικήσει ένα λαμπρότερο μέλλον», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης, εκτιμώντας πως στις αρχές του επόμενου έτους είναι εφικτό να έχουν πιάσει δουλειά οι μπουλντόζες.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ