ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεντροαριστερά: Μισό «ναι» για συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Ποτάμι

Κεντροαριστερά: Μισό «ναι» για συνεργασία ΠΑΣΟΚ με Ποτάμι
EUROKINISSI/ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ

Να δημιουργηθεί ένας ενιαίος πολιτικός χώρος που θα περιλαμβάνει τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, το Ποτάμι και άλλες δυνάμεις του προοδευτικού κέντρου, πρότεινε ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Γ. Μανιάτης, υιοθετώντας την πρόταση της Φώφης Γεννηματά και ορίζοντας χρονοδιάγραμμα μέχρι το καλοκαίρι.

Μιλώντας στον ΣΚΑΙ, ο κ. Μανιάτης είπε ότι κάθε κόμμα που θα συμμετάσχει θα μπορεί να κρατήσει την οργανωτική του αυτοτέλεια αλλά ξεκαθάρισε ότι ο χώρος αυτός που θα εκφράζει την σοσιαλδημοκρατία θα είναι ενιαίος με έναν επικεφαλής.

Η ηγεσία θα εκλεγεί από τον λαό μετά τον Ιούνιο τόνισε ο κ. Μανιάτης και αφού θα έχει προηγηθεί συνέδριο που θα αποφασίσει για όνομα, σύμβολο και άλλα θέματα προγραμματικού λόγου.Πάντως, απέκλεισε οποιαδήποτε συνεργασία με ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.

Ο κ. Λυκούδης από το ΠΟΤΑΜΙ, μιλώντας στον ίδιο σταθμό, χαρακτήρισε ενδιαφέρουσα την πρόταση Γεννηματά ενώ χαιρέτισε τη δήλωση Θεοδωράκη για συμμαχίες με προγραμματικές συμφωνίες και όχι με χειραψίες.

Όσον αφορά τις δηλώσεις του κυρίου Θεοχάρη, ο Σπύρος Λυκούδης τόνισε ότι δεν αμφισβητείται ο Στ. Θεοδώρακης αλλά σημείωσε ότι τα προβλήματα του κόμματος αφορούν την πολιτική του ταυτότητα και την πολιτική του στρατηγική.

Υπογράμμισε, δεν πιστεύει σε μηχανιστικές συνενώσεις κομμάτων αλλά σε ένα νέο μεγάλο ξεκίνημα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ