ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κεραμέως για «αιώνιους» φοιτητές: Δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να αποφοιτά 30 χρόνια μετά

Κεραμέως για «αιώνιους» φοιτητές: Δεν είναι φυσιολογικό κάποιος να αποφοιτά 30 χρόνια μετά
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Το θέμα των «αιώνιων» φοιτητών επαναφέρει η Νίκη Κεραμέως, δηλώνοντας ότι πρέπει να περάσει ένα ξεκάθαρο μήνυμα πειθαρχίας και εστίασης στην εκπαιδευτική διαδικασία. «Δεν θεωρούμε φυσιολογικό να εισάγεται κάποιος στο πανεπιστήμιο και να αποφοιτά 30 χρόνια μετά», λέει χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων.

«Δεν αντιμετωπίζουμε το ζήτημα των "αιώνιων" φοιτητών ως πρώτιστα δημοσιονομικό, αλλά ως εκπαιδευτικό», εξηγεί η κ. Κεραμέως σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Παραπολιτικά».

Αναφερόμενη στην κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, επισημαίνει ότι πρόκειται για διάταξη που «εντάσσεται σε μια συνολική στρατηγική για την αναβάθμιση του ακαδημαϊκού περιβάλλοντος».

«Υπάρχουν περαιτέρω ενέργειες που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή, όπως ο συστηματικός φωτισμός πανεπιστημιακών χώρων, ο αποτελεσματικότερος έλεγχος εργαστηρίων ή άλλων χώρων, η διαβαθμισμένη είσοδος σε συγκεκριμένους χώρους των ΑΕΙ», σημειώνει

Τέλος, η υπουργός Παιδείας διαβεβαιώνει ότι τα σχολεία φέτος θα ανοίξουν κανονικά, τονίζοντας ότι «τα βιβλία έχουν ήδη παραδοθεί στα σχολεία και οι εκπαιδευτικοί θα βρίσκονται εγκαίρως στη θέση τους».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ