ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βερολίνο: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ

Βερολίνο: Σε εξέλιξη η συνάντηση Μητσοτάκη – Μέρκελ
Screen grab από βίντεο

Σε εξέλιξη είναι η συνάντηση του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ στο Βερολίνο, όπου η Γερμανίδα καγκελάριος υποδέχτηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό με στρατιωτικές τιμές.

Η κυρία Μέρκελ υποδέχθηκε τον Έλληνα πρωθυπουργό μπροστά από την είσοδο της Καγκελαρίας, περπάτησαν στο κόκκινο χαλί και χαιρέτισαν μαζί τα μέλη των δύο κυβερνήσεων που θα συμμετάσχουν στις συζητήσεις.

Στη συνέχεια αποδόθηκαν οι στρατιωτικές τιμές και ακολούθως επιθεώρησαν το στρατιωτικό άγημα.

Οι δύο ηγέτες άκουσαν καθιστοί τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας και Γερμανίας, όπως συνηθίζει η κ. Μέρκελ το τελευταίο διάστημα μετά από τα επεισόδια τρέμουλου που έχει υποστεί.

Η συνάντηση άρχισε στις 12:10 (σ.σ. τοπική ώρα), αναμένεται να διαρκέσει περίπου μία ώρα και θα ακολουθήσουν δηλώσεις των δύο ηγετών στον Τύπο.

Νωρίτερα σε πολύ καλό κλίμα πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, με τον αντιπρόεδρο και υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σόλτς. Σύμφωνα με πληροφορίες συζητήθηκαν όλα τα θέματα της ελληνικής οικονομίας.

Το «στοίχημα» του πρωθυπουργού

Είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης συναντά την Γερμανίδα καγκελάριο ως πρωθυπουργός, ωστόσο οι δύο πολιτικοί γνωρίζονται αρκετά καλά από το ΕΛΚ.

Αυτό, όμως, δεν σημαίνει ότι η συζήτηση των δύο θα είναι εύκολη.Στην ατζέντα των συζητήσεων περιλαμβάνονται η οικονομία, το προσφυγικό-μεταναστευτικό και η προσέλκυση επενδύσεων, με έμφαση στον τομέα της ενέργειας.

Προτεραιότητα του πρωθυπουργού είναι να αναδείξει το θέμα της εμπιστοσύνης και της αξιοπιστίας που αποπνέει πλέον η χώρα με τη νέα κυβέρνηση -όπως άλλωστε έκανε και κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ