ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Με Μάριο Ντράγκι συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας

Με Μάριο Ντράγκι συναντάται σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας
REUTERS/Hannibal Hanschke

Συνάντηση με τον Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι θα έχει αργότερα σήμερα (15:00 τοπική ώρα) ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος στην έδρα της ΕΚΤ, στη Φρανκφούρτη. 

Μεταξύ των θεμάτων που αναμένεται να συζητηθούν κατά τη συνάντηση είναι η πορεία του ελληνικού προγράμματος προσαρμογής, αλλά και η πολιτική ποσοτικής χαλάρωσης, που εφαρμόζει η ΕΚΤ.

Σύμφωνα με ανακοινώσεις τους, γερμανικές οργανώσεις έχουν καλέσει σήμερα στη Φρανκφούρτη σε συγκέντρωση συμπαράστασης προς την Ελλάδα κατά την ώρα της συνάντησης.

Την επίσκεψη του Προκόπη Παυλόπουλου στην Γερμανία σχολιάζει η γερμανική "Bild", αναφέροντας ότι η Ελλάδα συνεχίζει το «πόκερ» για μια οικονομική βοήθεια.

Η γερμανική ταμπλόιντ ισχυρίζεται πως ο Έλληνας πρωθυπουργός βλέποντας την οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, έστειλε στη Γερμανία τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας για να ζητήσει χρήματα από την Γερμανία: «Στην οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι Έλληνες, ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, στέλνει τον πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο στο Βερολίνο για επαιτεία και για εκβιασμό».

Χθες, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κατά τις συναντήσεις του τόσο με τον ομοσπονδιακό Πρόεδρο της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ όσο και με την καγκελάριο 'Αγγελα Μέρκελ, τόνισε ότι η Ελλάδα θα τηρήσει στο ακέραιο τις δεσμεύσεις της, αλλά επισήμανε ότι το ίδιο πρέπει να πράξουν και οι εταίροι της, ανοίγοντας, αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αξιολόγησης, τη συζήτηση για την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους και προχωρώντας σε διορθώσεις του προγράμματος όπου διαπιστωθεί ότι αυτό είναι λανθασμένο.

Παράλληλα, ο κ. Παυλόπουλος εξήρε τη στάση της γερμανίδας καγκελαρίου στο προσφυγικό λέγοντας: «Δεν μπορεί οι ευρωπαϊκοί λαοί να αντιμετωπίζουν το προσφυγικό με φοβικά σύνδρομα, τα οποία δεν ταιριάζουν ούτε στον πολιτισμό ούτε στην δημοκρατία μας. Είναι κοινή υπόθεση όλων μας, αλλά με όρους δημοκρατίας και πολιτισμού, όπως ταιριάζει στην Ευρώπη».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ