ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξηγήσει πώς η ΔΕΗ έχασε το 83% της μετοχικής της αξίας

Χατζηδάκης: Ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να εξηγήσει πώς η ΔΕΗ έχασε το 83% της μετοχικής της αξίας
Φωτογραφία αρχείου INTIME/ ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

«Ο ΣΥΡΙΖΑ αντί να καταγγέλλει, οφείλει να εξηγήσει: Πώς, ενώ παρέλαβε μία επιχείρηση με 90 εκατ. κέρδη, την παρέδωσε με 900 εκατ. ζημιές. Πώς στα χρόνια του η ΔΕΗ έχασε το 83% της μετοχικής της αξίας», δηλώνει ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, σημειώνοντας ότι «δεν θα δώσουμε κανένα συγχωροχάρτι στον ΣΥΡΙΖΑ για τη ΔΕΗ».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος της Κυριακής», ο υπουργός Περιβάλλοντος αναφέρει ότι από τις ευρωεκλογές -όταν η προοπτική νίκης της Νέας Δημοκρατίας έγινε ξεκάθαρη- μέχρι και σήμερα, η μετοχή της ΔΕΗ είχε άνοδο πάνω από 100%.

«Αναρωτιέμαι, λοιπόν, ποιος είναι αυτός που απαξίωσε τη ΔΕΗ. Επίσης, θα τους έλεγα να μην άγχονται για το ενδεχόμενο ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Καθώς κανείς δεν θα βάλει τα λεφτά του σε μια επιχείρηση με ετήσιες ζημιές 900 εκατ. ευρώ και με χρέη 5 δισ. ευρώ», δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο εξεταστικής για τη σημερινή κατάσταση της ΔΕΗ, ο κ. Χατζηδάκης απαντά ότι το «θέμα είναι πολιτικά ανοιχτό».

«Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται στη θέση του κατηγορουμένου και όχι του κατήγορου», σημειώνει.

Αναφερόμενος στη ΔΕΘ λέει πως «στέλνουμε μήνυμα ότι μετά από δέκα χρόνια κρίσης η Ελλάδα αλλάζει σελίδα».

«Οι επιτυχημένες επισκέψεις του πρωθυπουργού στη Γαλλία, τη Γερμανία και την Ολλανδία, δείχνουν ότι η χώρα βγαίνει σιγά-σιγά από τον ιδιότυπο θάλαμο υγειονομικής απομόνωσης όπου την είχε τοποθετήσει ο ΣΥΡΙΖΑ», εξηγεί.

«Στέλνουμε, λοιπόν, μήνυμα και στους Έλληνες που έμεινα εδώ και πάλεψαν, αλλά και στα χιλιάδες μυαλά που έφυγαν στο εξωτερικό και σκέφτονται να επιστρέψουν, ότι η Ελλάδα θα τα καταφέρει», τονίζει μεταξύ άλλων, ο κ. Χατζηδάκης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ