ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε χωρίς επιχειρήματα τη στρατηγική μείωσης των πλεονασμάτων

Αχτσιόγλου: Η ΝΔ απέρριψε χωρίς επιχειρήματα τη στρατηγική μείωσης των πλεονασμάτων
INTIME/ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

Η ΝΔ «απέρριψε ασυζητητί» τη στρατηγική για μείωση των πλεονασμάτων, «χωρίς οικονομικό αντεπιχείρημα», δήλωσε η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου, προσθέτοντας ότι αποτελεί ερώτημα γιατί απέρριψε αυτήν τη θέση.

Επίσης, σύμφωνα με ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ, η βουλευτής Επικρατείας, αναφερόμενη στα εργασιακά, σημείωσε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha ότι η κυβέρνηση κατήργησε σημαντικές ρυθμίσεις υπέρ των εργαζομένων «με αιφνιδιαστικές τροπολογίες του κ. Βρούτση, πέντε λεπτά πριν κλείσει η Βουλή για το καλοκαίρι».

Για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης τόνισε ότι «είναι ρύθμιση του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Χάρτη που ισχύει στην πλειονότητα των ευρωπαϊκών χωρών» και «έβαζε φρένο σε αυθαίρετες απολύσεις», επισημαίνοντας πως «καταργήθηκε εν μία νυκτί με αστείες δικαιολογίες».

Επίσης, η κ. Αχτσιόγλου υπογράμμισε ότι «είναι άλλη η νόμιμη αποζημίωση που παίρνει κανείς όταν απολύεται, την οποία παίρνουν όλοι όσοι απολύονται, καταβάλλεται σε νόμιμες απολύσεις και υπηρετεί προνοιακή λειτουργία, και είναι άλλη η δυνατότητα αποζημίωσης που έδινε ο βάσιμος λόγος απόλυσης (επαναπρόσληψη, μισθοί υπερημερίας). Αυτό το δικαίωμα καταργήθηκε και επανήλθαμε στο καθεστώς που λέει "σε απολύω για κανέναν λόγο ή για όποιον λόγο γουστάρω" χωρίς αιτιολόγηση».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ