ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κ. Καραμανλής: Υπερβολικό το κόστος διοδίων που προσδιόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία Οδό

Κ. Καραμανλής: Υπερβολικό το κόστος διοδίων που προσδιόρισε ο ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία Οδό
INTIME/ ΖΑΧΟΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ως το αποκορύφωμα του λαϊκισμού χαρακτήρισε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών την απόφαση της προηγούμενης κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ να προγραμματίσει αύξηση των διοδίων στην Εγνατία Οδό, χωρίς να την εφαρμόσει. 

Στη συζήτηση στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής για την έγκριση του διορισμού του Γιώργου Κωνσταντόπουλου στη θέση του προέδρου της εταιρίας και του Κωνσταντίνου Κουτσούκου στη θέση του διευθύνοντος συμβούλου, ο κ. Καραμανλής χαρακτήρισε «υπερβολικό» το κόστος των διοδίων που προσδιορίστηκε επί ημερών ΣΥΡΙΖΑ για την Εγνατία Οδό και επεσήμανε πως η όποια αναπροσαρμογή των διοδίων, εμπεριέχει και διαπραγμάτευση με το ΤΑΙΠΕΔ, το οποίο είναι υπεύθυνο για την ιδιωτικοποίηση.

Κάλεσε δε, τη νέα διοίκηση να δει με προσοχή το θέμα αυτό, καταλογίζοντας προχειρότητα στη μελέτη που αφορά στο κόστος των διοδίων. «Η Εγνατία Οδός αποτελεί το μεγαλύτερο asset του ελληνικού δημοσίου και η όποια παραχώρηση πρέπει να γίνει με μεγάλη προσοχή», σημείωσε.

Ο νέος πρόεδρος της εταιρίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ανέφερε ότι η όποια παραχώρηση θα γίνει με το μέγιστο δυνατό τίμημα και με την απόλυτη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ