ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Σαμαρά: H θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν προέκυψε στην πορεία

Πέτσας για Σαμαρά: H θέση του αντιπροέδρου της Κομισιόν προέκυψε στην πορεία
ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/ΙΝΤΙΜΕ

Στο σημερινό briefing o Στέλιος Πέτσας χαρακτήρισε εθνική επιτυχία την τοποθέτηση του Μαργαρίτη Σχοινά στην αντιπροεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής με την αρμοδιότητα του προσφυγικού.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε συγκεκριμένα στην εισαγωγική τοποθέτησή του: «Η απόφαση αυτή συνιστά μια τεράστιας σημασίας εθνική επιτυχία, καθώς αποτελεί ψήφο εμπιστοσύνης προς την Πατρίδα μας. Αποδεικνύει ότι η χώρα αναβαθμίζεται στην ευρωπαϊκή σκηνή και ότι αλλάζει ταχύτητα στο πλαίσιο της Ένωσης.» Προσέθεσε ότι: «Σηματοδοτεί την ανάκαμψη της εμπιστοσύνης των εταίρων μας προς την Ελλάδα και έμπρακτη αναγνώριση της δυνατότητας του εκπροσώπου της για σημαντικά χαρτοφυλάκια. Γιατί -όπως τόνισε και ο Πρωθυπουργός - η προστασία των συνόρων, η συλλογική ασφάλεια και οι ευκαιρίες κινητικότητας στην απασχόληση, στην παιδεία και στον πολιτισμό, που ανατίθενται στο Μαργαρίτη Σχοινά, αποτελούν κεντρικές προκλήσεις, τόσο για την Πατρίδα μας, όσο και για την Ευρωπαϊκή Ένωση.»

Για Σαμαρά

Στη διαδικασία των ερωτήσεων, δημοσιογράφος υπενθύμισε στον κ. Πέτσα τη δήλωσή του στις 20 Ιουλίου σχετικά με το γιατί ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτάθηκε για την Κομισιόν. Ο κ. Πέτσας είχε πει το εξής: «Από τη στιγμή που δεν ήταν δυνατόν εμείς να εξασφαλίσουμε ένα χαρτοφυλάκιο αντιπροεδρίας, στην νέα επιτροπή, δεν υπήρχε κανένα ζήτημα ενδιαφέροντος από έναν πρώην πρωθυπουργό. Δεν μπορεί ένας πρώην πρωθυπουργός να είναι απλός επίτροπος σε μια επιτροπή.»

Σήμερα η απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου ήταν ότι ο αρχικός σχεδιασμός ήταν να διεκδικήσει ο κ. Σχοινάς παραγωγικό χαρτοφυλάκιο και όχι υπουργείο. Στη συνέχεια όμως παρουσιάστηκε η ευκαιρία της αντιπροεδρία και η χώρα την άδραξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ