ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον Λοβέρδο στη Βουλή

Διαβιβάστηκε η δικογραφία για τον Λοβέρδο στη Βουλή
ΙΝΤΙΜΕ

Την άσκηση ποινικής δίωξης κατά του Ανδρέα Λοβέρδου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας ζητούν οι εισαγγελικοί λειτουργοί που ερευνούν την υπόθεση της Novartis. 

Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στη Βουλή, η οποία θα κληθεί να αποφασίσει για την άρση ή μη της ασυλίας του βουλευτή του ΚΙΝΑΛ και πρώην υπουργού.

Ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος με δήλωσή του υπογραμμίζει πως δεν έχει ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσει κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο ή κοινοβουλευτική ασυλία.

Η δήλωση του Ανδρέα Λοβέρδου:

«Σκευωρία Novartis: Ώρα μηδέν!
Δεν έχω ανάγκη και δεν θα χρησιμοποιήσω κανένα απολύτως υπουργικό προνόμιο και καμία κοινοβουλευτική ασυλία.

Την ελεεινή πολιτική σκευωρία Novartis θα τη νικήσω με τα μέσα άμυνας και επίθεσης που διαθέτει κάθε Ελληνίδα και κάθε Έλληνας και θα συμβάλλω με όλες μου τις δυνάμεις στην παραδειγματική τιμωρία όσων έχουν εμπλακεί στο κακούργημα της κατάχρησης εξουσίας.

Και τούτο γιατί η ένδεια της «δικογραφίας» που διαβιβάστηκε σήμερα στη Βουλή με λιγότερα ψευτοστοιχεία και με την πολύ καθυστερημένη αρχειοθέτηση του «ξεπλύματος» αποτελεί συνέχεια της προηγηθείσας αστήρικτης και αθεμελίωτης εισαγγελικής ενέργειας. Μοναδικός σκοπός πλέον είναι η εκ των υστέρων αυτοδικαιολόγηση των εισαγγελικών λειτουργών που ταλαιπώρησαν δέκα πολιτικά πρόσωπα και τη χώρα για δύο ολόκληρα χρόνια και υπονόμευσαν καίριους θεσμούς του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Η σημερινή εξέλιξη βάζει βουλοκέρι και υποστασιοποιεί την τέλεση της κατάχρησης εξουσίας.
Τίποτε δεν θα περάσει!»

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ