ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Kωνσταντινόπουλος για μετακλητούς στο CNN Greece: Πάνω από 120 εκατ. το κόστος επί ΣΥΡΙΖΑ

Kωνσταντινόπουλος για μετακλητούς στο CNN Greece: Πάνω από 120 εκατ. το κόστος επί ΣΥΡΙΖΑ
CNN Greece

Σε πάνω από 120 εκατομμύρια προσδιορίζει το κόστος των μετακλητών υπαλλήλων επί ΣΥΡΙΖΑ ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος ο οποίος μίλησε στο δελτίο του CNN Greece, CNN NOW το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Κωνσταντινόπουλος κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή και δημοσιοποίησε χθες το έγγραφο με τα στοιχεία που του δόθηκαν.

«Μετακλητοί υπήρχαν και πρέπει να υπάρχουν στις κυβερνήσεις για να υποστηρίζουν το έργο. Έχουμε ένα διπλό στόχο πρώτα να αναδείξουμε ότι κάποιοι το τερμάτισαν με τους μετακλητούς, έφτιαξαν ένα φοβερό κομματικό στρατό, και γιατί βλέπουμε ότι η ΝΔ με τις δομές που κάνει θα συνεχίσει το ίδιο έργο του ΣΥΡΙΖΑ. Είμαστε εδώ για να το δούμε το επόμενο χρονικό διάστημα. Τα νούμερα φθάνουν περίπου τα 120 εκατομμύρια ευρώ και είμαι συγκρατημένος γιατί πιστεύω ότι υπάρχουν και άλλοι μετακλητοί που δεν δόθηκαν στη δημοσιότητα. Ξεπερνάνε τα 120 εκατομμύρια», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στον Αλέξη Τσίπρα και την περίοδο της αρχικής του διακυβέρνησης το 2015, είπε ότι το κόστος ήταν περί τα 50-60 εκατομμύρια και όχι μόνο δεν μειώθηκε ο αριθμός τους όπως είχε προαναγγελθεί αλλά χρησιμοποιήθηκαν οι διπλάσιοι υπάλληλοι.

Τόνισε πάντως ότι πλέον υπάρχουν τα στοιχεία και εφόσον η ΝΔ συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό θα είναι δυνατόν σε έναν χρόνο από τώρα να ελεγχθεί εάν θα μειωθούν πλέον οι μετακλητοί. «Εδώ θα είμαστε, αυτός είναι ο ρόλος της αντιπολίτευσης, να φέρουμε στη δημοσιότητα θέματα, όχι επικοινωνιακά αλλά ότι το κράτος δεν είναι λάφυρο», τόνισε.

Και πρόσθεσε ότι τον βρίσκει σύμφωνο να έρχονται «αξιόλογοι άνθρωποι» που να είναι και πολιτικά κοντά στην κυβέρνηση αλλά να μην σπαταλούνται τόσα χρήματα.

«Με αυτά τα χρήματα θα μπορούσαμε να είχαμε εξοπλίσει όλη την ελληνική αστυνομία και την πυροσβεστική με τα 60 επιπλέον εκατομμύρια για να μην έχουμε προβλήματα ούτε σε μηχανές ούτε σε καναντέρ. Οι υπουργοί της ΝΔ δεν τα έδωσαν όλα, γιατί όπως καταλαβαίνετε θα έρθει και σε αυτούς ο λογαριασμός σε λίγο», κατέληξε.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ