ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα – Παπαγγελόπουλο

Υπόθεση Novartis: Στη Βουλή η δικογραφία για Τσίπρα – Παπαγγελόπουλο
Φωτογραφία αρχείου EUROKINISSI

Στη Βουλή διαβιβάζεται η δικογραφία σε σχέση με την υπόθεση Novartis, για τον Αλέξη Τσίπρα και τον Δημήτρη Παπαγγελόπουλο.

Συγκεκριμένα, στη Βουλή διαβιβάστηκε από την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου η δικογραφία της Novartis προκειμένου αυτή να διερευνήσει ενδεχόμενες αξιόποινες πράξεις πολιτικών προσώπων και συγκεκριμένα του τέως πρωθυπουργού και του πρώην αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, οι οποίοι κατονομάστηκαν από μάρτυρες για παρεμβάσεις στη διερεύνηση της υπόθεσης της φαρμακοβιομηχανίας.

Ο αντεισαγγελέας του Ανώτατου Δικαστηρίου, Ευάγγελος Ζαχαρής, που διερευνά την υπόθεση, «σκόνταψε» στα ονόματα των δύο πολιτικών προσώπων και για το λόγο αυτό, όπως προβλέπει ο νόμος και το Σύνταγμα διαβίβασε τη σχετική δικογραφία στη Βουλή.

Ωστόσο, ο κ. Ζαχαρής μαζί με τον συνάδελφο του Λάμπρο Σοφουλάκη συνεχίζουν την προκαταρκτική έρευνα για τα μη πολιτικά πρόσωπα, με καταθέσεις μαρτύρων.

Μεταξύ αυτών, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να είναι ο κεντρικός τραπεζίτης Γιάννης Στουρνάρας που έχει καταθέσει αναφορά στο παρελθόν σε βάρος των εισαγγελέων κατά της Διαφθοράς για την εμπλοκή του ονόματός του στην υπόθεση.

Υπενθυμίζεται ότι στις καταθέσεις τους, ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, ο πρώην υπουργός Ευάγγελος Βενιζέλος και ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Αγγελής κατονόμασαν τον πρώην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλο ως υπεύθυνο παρεμβάσεων στη Δικαιοσύνη και στις έρευνες για τη Novartis, ενώ έχουν επίσης καταγγείλει πως ο τέως πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είχε γνώση αυτών των ενεργειών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ