ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία - Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια

Αλ. Τσίπρας: Είμαστε εδώ για να στηρίξουμε την κοινωνία - Εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα μνημόνια
ΙΝΤΙΜΕ NEWS

Το πρώτο του στίγμα ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το βήμα της 84ης ΔΕΘ.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στα εναρκτήρια σημεία της τοποθέτησής του υπεραμύνθηκε των πολιτικών επιλογών της προηγούμενης κυβέρνησης επισημαίνοντας ότι αυτή έβγαλε τη χώρα από τα μνημόνια τον Αύγουστο του 2018 δίνοντάς της προοπτική.

Ενώ παράλληλα διαβεβαίωσε ότι το κόμμα του είναι εδώ μετά από 4,5 χρόνια για να κρατήσει όρθια την κοινωνία.

«Είμαστε εδώ μόλις 2 μήνες μετά από μια σκληρή εκλογική μάχη και 4,5 χρόνια αγώνων και μάχης για να κρατήσουμε όρθια την Ελλάδα», ανέφερε στην αρχή της ομιλίας του, καλώντας τους πολίτες να αναλογιστούν ποια ήταν η εικόνα της χώρας όταν ο ΣΥΡΙΖΑ ανέλαβε την ευθύνη της διακυβέρνησης.

«Η κυβέρνησή μας κλήθηκε τότε να διαχειριστεί μια εικόνα ολέθρου. Θεωρώ ότι τιμήσαμε την εντολή (σσ. που λάβαμε τότε). Καταφέραμε πολλά, δεν λύθηκαν δια μαγείας όλα τα προβλήματα, αλλά η εικόνα της χώρας έχει αλλάξει ριζικά», συνέχισε ο πρώην πρωθυπουργός και αναφέρθηκε σε κάποια επιτεύγματα της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ:

«Καταφέραμε να πετύχουμε εκεί που το παλιό πολιτικό σύστημα απέτυχε με 3 κυβερνήσεις. Αποκαταστήσαμε μεγάλες κοινωνικές πληγές και τον Αύγουστο του 2018 πετύχαμε μια τομή, βγάλαμε οριστικά τη χώρα από το καθεστώς των μνημονίων και ρυθμίσαμε το χρέος», σημείωσε.

Δείτε όλη την ομιλία:

Σημεία αυτοκριτικής

Ο κ. Τσίπρας ωστόσο δεν δίστασε να αναγνωρίσει παραλείψεις της κυβέρνησής του κάνοντας λόγο για «ατολμία να δράσουμε πιο γρήγορα και πιο αποφασιστικά κυρίως σε ό,τι αφορά τη λήψη μέτρων ελάφρυνσης» αλλά και για αντίστοιχη έλλειψη επιδείξης τόλμης «που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας».

Συνεχίζοντας την αυτοκριτική του πρωθυπουργικού του έργου στάθηκε στην αδυναμία όπως είπε «να επικοινωνούμε σωστά την πολιτική μας και το έργο μας στους πολίτες» αλλά και στο γεγονός ότι «θα μπορούσαμε να είχαμε κάνει περισσότερα και πολύ γρηγορότερα για το περιβάλλον και την προστασία από την κλιματική αλλαγή».

«Ένα δεύτερο στοιχείο αυτοκριτικής αφορά την αποφασιστικότητά μας να αντιμετωπίσουμε ζητήματα που αφορούν τη λειτουργία του κράτους», είπε και προσέθεσε ότι στο σύνολο της η κυβέρνηση δεν επέδειξε την τόλμη που χρειαζόταν για να σπάσει τα παράκεντρα εξουσίας σε όλους τους αρμούς της κρατικής λειτουργίας. Από τα Υπουργεία, και τις τράπεζες ως τις ελεγκτικές αρχές και τη δικαιοσύνη».

«Αυτές ήταν πραγματικές αδυναμίες» είπε ο κ. Τσίπρας και πρόσθεσε:

«Και δεν πρόκειται να κρυφτώ πίσω από το δάχτυλο μου γι' αυτές. Τις αναγνωρίζω, τις αξιολογώ και τις θέτω δημόσια στη συζήτηση».

«Έγιναν όλα πράξη ένα προς ένα»

«Για πρώτη φορά μετά από δέκα ολόκληρα χρόνια η χώρα κατάφερε να πατήσει στα δικά της πόδια», είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, από το βήμα της 84ης ΔΕΘ, τονίζοντας ότι «επιστρέψαμε στις αγορές χρήματος με το ελληνικό ομόλογο να σημειώνει ιστορικά χαμηλά ήδη από τον Ιανουάριο του 2019» και «με συνετή διαχείριση δημιουργήσαμε ένα χρηματικό απόθεμα ασφαλείας πρωτοφανές για τα ελληνικά δεδομένα 37 δις ευρώ» που διασφαλίζει τη χώρα από εξωγενείς αναταράξεις και δημιουργεί μεγάλα περιθώρια ευελιξίας, «αρκεί να αξιοποιηθεί σωστά».

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη μείωση του ΈΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και μεσαίες περιουσίες, των ασφαλιστικών εισφορών για ελεύθερους επαγγελματίες από το 20 στο 13,3%, την επιδότηση ενοικίου για 300.000 νοικοκυριά, την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος για συνεταιρισμένους αγρότες και αγροτικούς συνεταιρισμούς, την επιδότηση ασφαλιστικών εισφορών για νέους εργαζόμενους έως 25 ετών, τη μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων κατά 1%.

Επιπλέον, αναφέρθηκε στις 7.000 προσλήψεις για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και για την Ειδική Αγωγή, στην αύξηση του κατώτατου μισθού από τα 586 στα 650 ευρώ και στην κατάργηση του υποκατώτου μισθού.

«Αυτές είναι λοιπόν οι εξαγγελίες της ΔΕΘ χωρίς αντίκρισμα; Αυτά είναι τα μεγάλα λόγια που δεν γίνονται πράξη; Όπως μας κατηγορούσαν οι αντίπαλοί μας;», διερωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας και τόνισε ότι «έγιναν όλα πράξη ένα προς ένα».

«Η χώρα έχει νέα κυβέρνηση αλλά και μια ισχυρότατη αντιπολίτευση»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ διατρανώνει την πεποίθηση του ότι το κόμμα του είναι «ο ισχυρός δημοκρατικός και προοδευτικός πόλος, η μεγάλη δημοκρατική και προοδευτική παράταξη, η μεγάλη παράταξη της Αριστεράς με τις παραδόσεις, τις παρακαταθήκες και την ιστορία».

«Σεβόμαστε την ετυμηγορία του ελληνικού λαού και προχωράμε. Η χώρα έχει μια ισχυρή κυβέρνηση αλλά έχει και μια ισχυρότατη αξιωματική αντιπολίτευση», τονίζει.

«Ευθύνη μας σήμερα είναι να κάνουμε ότι περνάει από το χέρι μας ώστε να μην γκρεμιστούν όσα χτίσαμε, οι κατακτήσεις του ελληνικού λαού, οι νέες δυνατότητες και ευκαιρίες που ανοίγονται μπροστά μας. Αυτός ο κίνδυνος είναι υπαρκτός».

«Η πορεία της οικονομίας είναι αδιαμφισβήτητα θετική και μας κάνει όλους περήφανους. Αυτή η εικόνα θα είναι ευθύγραμμη; Όχι, υπάρχουν κίνδυνοι, ασταθές διεθνές περιβάλλον, κατεστημένες συνήθειες και νοοτροπίες στο εσωτερικό», συνεχίζει.

«Η έξοδος της Ελλάδας από την οικονομική κρίση δυστυχώς δεν συγχρονίστηκε με τον διεθνή οικονομικό κύκλο. Η Ευρώπη φαίνεται πως βρίσκεται μπροστά σε μια νέα υφεσιακή περίοδο», συνέχισε ο κ. Τσίπρας συμπληρώνοντας:

«Το νεοφιλελεύθερο μοντέλο που διευρύνει διαρκώς τις ανισότητες, αποφεύγει τον έλεγχο... ευθύνεται για τη διάρρηξη της κοινωνικής συνοχής (...) για την άνοδο του εθνικισμού και της ακροδεξιάς στην Ευρώπη».

Στη συνέχεια κατακρίνει την κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη λέγοντας πως «η νέα κυβέρνηση είναι οπαδός αυτού του μοντέλου. Η σύνθεση της κυβέρνησης με ανθρώπους που μέχρι πρόσφατα εκπροσωπούσαν ολιγάρχες, είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα».

«Δεν πρόκειται να αφήσουμε να συμβούν πράγματα που θα ακυρώνουν τις συλλογικές μας κατακτήσεις», σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, προσθέτοντας ότι η πορεία της οικονομίας είναι θετική, οι μαύρες ημέρες της χρεωκοπίας είναι πίσω μας, αλλά αυτή η εικόνα δεν είναι δεδομένη, όπως είπε, καθώς «υπάρχει ένα ασταθές και ρευστό διεθνές και ευρωπαϊκό περιβάλλον».

Συνεχίζοντας την κριτική στην κυβέρνηση, είπε ότι το δείγμα γραφής της κυβέρνησης της ΝΔ αυτούς τους δύο μήνες, επιβεβαιώνει τους φόβους «γιατί με το "καλημέρα" είδαμε να ξεδιπλώνεται με ταχύτητα μπροστά μας, το σχέδιο οικοδόμησης του νέου κράτους της Δεξιάς. Ένα καθεστώς αυταρχικό, αντικοινωνικό, αντεργατικό. Ένα καθεστώς με μηδενικό σεβασμό στους κανόνες. Κοινοβουλευτικούς, δημοκρατικούς, δικαιοκρατικούς».

«Έκαναν αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες και τους νεκρούς στο Μάτι»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην Επιτροπή Ανταγωνισμού τονίζοντας πως «είναι μείζον θέμα και πρέπει να απαντηθεί η παρέμβαση στις ανεξάρτητες αρχές».

Επίσης τονίζει πως δόθηκε αρνητικό στίγμα από την κυβέρνηση και «με την άρνηση να πάμε σε μια συναινετική επιλογή για την ηγεσία της Δικαιοσύνης».

«Η αναξιοπιστία της κυβέρνησης αποδεικνύεται κυρίως με τη νέα επιλογή της ηγεσίας του υπ. Προστασίας του Πολίτη. Έκαναν αντιπολίτευση πάνω στις στάχτες και τους νεκρούς στο Μάτι. Τελικά διόρισαν στην καίρια θέση ευθύνης του Γενικού Γραμματέα τον άνθρωπο που είχε τη βασική επιχειρησιακή ευθύνη για το Μάτι, τον τότε αρχηγό της αστυνομίας κύριο Τσουβάλα, του οποίου την παραίτηση είχα ζητήσει εγώ. Η υποκρισία στο απώγειό της», είπε ακόμα.

«Για άλλη μια φορά στην ιστορία αποδεικνύεται ότι ήταν και είναι η Αριστερά αυτή που τιμά και σέβεται τους θεσμούς και η Δεξιά εκείνη που δεν δίνει δεκάρα γι'αυτούς», σχολίασε.

«Τρώνε από τα έτοιμα που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε εμείς»

Στο πεδίο της οικονομίας, ο Αλ. Τσίπρας έκανε λόγο για λεονταρισμούς της κυβέρνησης για τα πρωτογενή πλεονάσματα, καθώς, ενώ «είχε την επιλογή να προχωρήσει στη δημιουργία του ειδικού λογαριασμού των 5,5 δισ. που εμείς τον Μάιο ανακοινώσαμε, ώστε να μειώσει το στόχο κατά 1% ετησίως ως το 2022, χωρίς να παραβιάζει τη συμφωνία και άρα χωρίς να χρειάζεται την έγκριση των εταίρων, δεν το έκανε».

Όπως είπε, τα χαμηλότερα πλεονάσματα θα άνοιγαν την πόρτα για μεγαλύτερες φορολογικές ελαφρύνσεις και πιο ευέλικτη δημοσιονομική πολιτική, και αντ' αυτού η κυβέρνηση επέλεξε την επικοινωνία από την ουσία, δίνοντας «λίγα στους πολλούς και πολλά στους λίγους. Και πανηγυρίζουν λες άνοιξαν τις πύλες του παραδείσου».

«Τρώνε από τα έτοιμα που με πολύ κόπο δημιουργήσαμε εμείς, όχι όμως για να ελαφρύνουν τη κοινωνική πλειοψηφία, αλλά για να διευκολύνουν εκείνους που κερδίζουν περισσότερα» συνέχισε.

«Πρωτοφανής προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της ΔΕΗ»

«Η ΝΔ αγνοεί τη μεσαία τάξη για να κάνει πιο γενναία δώρα στους φίλους και χορηγούς της», είπε ο Αλ. Τσίπρας, κατηγορώντας την κυβέρνηση για τις επιλογές της στην οικονομία και πρόσθεσε πως «όταν εμείς νομοθετήσαμε τη μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για τις μικρές και κατά 20% για τις μεσαίες περιουσίες, η ΝΔ μαζί με τον κύριο Στουρνάρα, αμφισβητούσαν την ύπαρξη δημοσιονομικού χώρου για την ελάφρυνση αυτή».

«Τώρα βέβαια που άλλαξε η κυβέρνηση, άλλαξαν οι κανόνες των μαθηματικών και τα νούμερα βγαίνουν», συμπλήρωσε και πρόσθεσε ότι τα επιπλέον 250 εκατ. για το 2019 που «ανακάλυψαν» αποφάσισαν να τα διαθέσουν «στη μείωση του ΕΝΦΙΑ και για περιουσίες άνω των 500.000 ευρώ».

«Αυτή είναι η δημοσιονομική και φορολογική πολιτική του κυρίου Μητσοτάκη. Αυτά είναι τα κοινωνικά συμφέροντα που υπηρετεί. Αυτή είναι η αντίληψή του για την κοινωνική δικαιοσύνη» είπε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «αυτή την αντίληψη υπηρετεί και αυτός και η κυβέρνησή του σε όλους τους τομείς της οικονομικής πολιτικής κάνοντας δώρα σε επιχειρηματίες σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος».

Στο σημείο αυτό, ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε στη ΔΕΗ, κάνοντας λόγο για «μια πρωτοφανή προσπάθεια απαξίωσης και υπονόμευσης της». Εξηγώντας, ανέφερε ότι ήταν η δικαιολογία για «την προειλημμένη απόφασή τους να αυξήσουν τα τιμολόγια μετακυλώντας τα βάρη στους καταναλωτές και να πουλήσουν σε ιδιώτες ό,τι έχει τη μεγαλύτερη αξία, όπως για παράδειγμα ο ΔΕΔΔΗΕ ή οι υδροηλεκτρικές μονάδες».

Για το Ελληνικό

Για την επένδυση στο Ελληνικό, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε για τη στάση της κυβέρνησης ότι «αφού βρήκαν μπροστά τους τις μεγαλοστομίες τους όταν ήταν αντιπολίτευση, αφού μετέθεσαν την ημερομηνία έναρξης των εργασιών 4 φορές (…) σήμερα νίπτουν τας χείρας τους».

«Μας λένε ότι δεν είναι ευθύνη της κυβέρνησης η έναρξη των εργασιών αλλά του επενδυτή. Και για να τον βοηθήσουν, επιχειρούν το μεγάλο κόλπο: με διθυραμβικά σχόλια στον Τύπο προετοιμάζουν το έδαφος για ευνοϊκή δανειοδότηση της Lamda Development ώστε φυσικά το έργο, αν και όποτε ξεκινήσει, να χρηματοδοτηθεί από τους Έλληνες φορολογούμενους που ανακεφαλαιοποίησαν τις Τράπεζες.

Και την ίδια στιγμή δίνουν και ένα ακόμη σπουδαίο δώρο στον ίδιο επιχειρηματία. Αποφασίζουν τη πώληση των μετοχών του Δημοσίου στα ΕΛΠΕ μέσω Χρηματιστηρίου».

«Με δυο λόγια αποδέχονται τη ζημία του Δημοσίου, προκειμένου να διευκολύνουν τα κέρδη συγκεκριμένων επιχειρηματικών ομίλων».

Για την «El Dorado Gold»

Για την »El Dorado Gold» ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι με το νέο αναπτυξιακό νομοσχέδιο θέλει να επιδοτήσει με δημόσιο χρήμα τις εξορυκτικές δραστηριότητες της εταιρείας.

«Θέλουν να εκμεταλλευτούν τους φυσικούς πόρους της χώρας και να εξάγουν το υλικό στο εξωτερικό και εμείς να τους επιδοτούμε κιόλας, ε, αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία...» σημείωσε και πρόσθεσε ότι «ξεπερνούν κάθε φαντασία οι φωτογραφικές επιδοτήσεις σε μη παραγωγικούς κλάδους, όπου όμως έχουν το προνόμιο να δραστηριοποιούνται επιχειρηματίες φιλικά προσκείμενοι στη ΝΔ».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης διερωτήθηκε «μήπως είναι η ίδια ακριβώς πρακτική των κουμπάρων και των φίλων, που μας οδήγησε στη κρίση πριν το 2009».

Για το μετρό της Θεσσαλονίκης

Στο θέμα του μετρό Θεσσαλονίκης, ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για «ντιλ άνευ προηγουμένου», με θύματα τους πολίτες της πόλης, όπως κατήγγειλε.

Αναφερόμενος στο «από πουθενά θέμα με την κατασκευή του σταθμού Βενιζέλου» είπε ότι «ξαναμπαίνει το ψευδοδίλημμα "ή αρχαία ή μετρό" και ξαναγίνεται ανέκδοτο το μετρό της Θεσσαλονίκης».

«Εμείς» συνέχισε, «καταφέραμε να προχωρήσουμε στη λύση "και αρχαία και μετρό". Διότι, οι πολίτες της Θεσσαλονίκης, δυστυχώς, αντί για τέλη του 2020, θα έχουν την ευκαιρία -και εάν, λέω εγώ- να δουν το μετρό να λειτουργεί την άνοιξη του 2023», σημείωσε.

Περιοδεία στη ΔΕΘ

Νωρίτερα σήμερα, ο Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε με τη διοίκηση της ΔΕΘ - Helexpo και εκπροσώπους των εργαζομένων.

Αμέσως μετά, ξεκίνησε η περιοδεία του στους χώρους της Διεθνούς Έκθεσης, με πρώτο σταθμό το περίπτερο της ομάδας του Ηρακλή.

Ακολούθησε επίσκεψη στο περίπτερο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, όπου ξεναγήθηκε από αξιωματικούς καθώς το 2019 είναι έτος κοινωνικής προσφοράς των Ενόπλων Δυνάμεων και στη συνέχεια μετέβη στο περίπτερο της ΕΡΤ3. Συνομίλησε με στελέχη και εργαζόμενους και ευχήθηκε «καλή δύναμη», τονίζοντας πως πρέπει να συνεχίσουν τον αγώνα για την πλουραλιστική ενημέρωση που έχει ανάγκη η χώρα.

Επόμενη στάση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ήταν στο περίπτερο της ομάδας του Άρη, όπου του δόθηκε ως δώρο ένα βιβλίο με την ιστορία του κιτρινόμαυρου συλλόγου, ενώ στη συνέχεια πήγε στο περίπτερο που φιλοξενείται η έκθεση Cannabis Expo. Περιπλανήθηκε σε σταντ και συνομίλησε με εκπροσώπους επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στον τομέα παραγωγής της βιομηχανικής κάνναβης.

Τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ ευχαρίστησαν μέλη του Συλλόγου «ΜΑΜΑΚΑ- ΜΑΜΑδες για την Κάνναβη» για τη χρήση κάνναβης για ιατρικούς και φαρμακευτικούς σκοπούς και του ζήτησαν να συνεχίσει τις προσπάθειες.

Επιπλέον, ο κ. Τσίπρας κατά τη διάρκεια της βόλτας του στους χώρους της ΔΕΘ ενημερώθηκε για τα ηλεκτροκίνητα οικολογικά οχήματα Eco Car, που κατασκευάζονται στην Κίνα, ενώ μετέβη και στο περίπτερο εταιρείας καπνικών προϊόντων με έδρα την Ελλάδα.

Στάση έκανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και στο περίπτερο εταιρίας με μπύρα από τη Θεσσαλονίκη, όπου τον κέρασαν ένα ποτήρι.

«Μου αρέσει η πικρή μπύρα, είναι ωραία», σχολίασε. Αμέσως, μετά κατευθύνθηκε στο περίπτερο της εφημερίδας «Μακεδονία». Αρκετή ώρα διήρκησε η επίσκεψη του κ. Τσίπρα στο περίπτερο 10, όπου αφορούσε την Εκπαίδευση, την Έρευνα και την Καινοτομία. Συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό Παιδείας, Κώστα Γαβρόγλου, επισκέφτηκε όλα τα περίπτερα των πανεπιστημίων, μεταξύ των οποίων το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, τα Πανεπιστήμια Θεσσαλίας και Ιωαννίνων και συνομίλησε με τους πρυτάνεις και με φοιτητές εκφράζοντας τον θαυμασμό του.

Επίσης, έκανε στάση στο περίπτερο της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης όπου έγραψε στο βιβλίο «Καλή δύναμη στο έργο σας» και στο περίπτερο της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης (ΕΣΗΕΜ-Θ).

Ο κ. Τσίπρας έκλεισε τις επισκέψεις στα περίπτερα των ομάδων της Θεσσαλονίκης, με μια στάση σε αυτό της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, όπου δέχτηκε ως δώρο ένα αναμνηστικό του συλλόγου, ενώ ευχήθηκε καλή πορεία και στο φετινό πρωτάθλημα.

Στο περίπτερο της Ινδίας, που είναι η τιμώμενη χώρα στη φετινή 84η ΔΕΘ, υποδέχτηκαν τον κ. Τσίπρα με παραδοσιακούς χορούς, ενώ στο μέτωπο του σχημάτισαν την κόκκινη βούλα για το καλωσόρισμα και του χάρισαν αναμνηστικά δώρα.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έκανε στάση και στο περίπτερο του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών, όπου φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια (1919 - 2019). Εκεί, τον περίμενε ο πρόεδρος, Κωνσταντίνος Μίχαλος που του έδωσε ένα επιτραπέζιο ρολόι ως επετειακό δώρο για τη συμπλήρωση ενός αιώνα ζωής, ενώ έδωσαν το «παρών» ο πρώην υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.Ο κ. Τσίπρας, λίγο πριν αναχωρήσει από τους χώρους της 84ης ΔΕΘ, πέρασε και από το περίπτερο του Οργανισμού Λιμένος Θεσσαλονίκης, ενώ νωρίτερα είχε επισκεφτεί το περίπτερο του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης και τις start up εταιρίες, συνοδευόμενος από τον πρώην υπουργό, Νίκο Παππά.

Κατά τη διάρκεια, είχε τη δυνατότητα να συνομιλήσει με νέες και νέους που δραστηριοποιούνται σε νεοφυείς επιχειρήσεις.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ