ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προτεραιότητα του ΕΤΕΑΕΠ η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ

Προτεραιότητα του ΕΤΕΑΕΠ η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ
ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ/INTIME

Προτεραιότητα της νέας διοίκησης του ΕΤΕΑΕΠ (Ενιαίο Ταμείο Ενιαίου Ταμείου Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ) Παροχών είναι η απονομή των εκκρεμών επικουρικών συντάξεων και εφάπαξ, διαβεβαίωσε ο νέος του πρόεδρος Ευάγγελος Απόστολος Κωνσταντίνου.

Κατά τη συζήτηση ακρόασης για τον διορισμό του, ο κ. Κωνσταντίνου έδωσε περαιτέρω στοιχεία, λέγοντας πως σύμφωνα με στοιχεία της 30ης Ιουνίου, οι εκκρεμείς επικουρικές συντάξεις ανέρχονται σε 86.500 και τα εφάπαξ σε 18.000. «Δεν μπορώ να δεσμευθώ για τον χρόνο απονομής τους, αλλά ότι η απονομή τους αποτελεί προτεραιότητα για τη νέα διοίκηση», είπε και πρόσθεσε πως το Ταμείο αυτή τη στιγμή καλύπτει τις ανάγκες 2,8 εκατ. εργαζομένων και 1,3 εκατ. συνταξιούχων, ενώ ο προϋπολογισμός του είναι οριακά πλεονασματικός.

«Τα ταμειακά διαθέσιμα είναι περίπου 7 δισ. ευρώ και επαρκούν για να καλύψουν τις πληρωμές των επικουρικών συντάξεων δύο ετών», ανέφερε ο παριστάμενος υφυπουργός Εργασίας Νότης Μηταράκη και συμπλήρωσε πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ενίσχυση του ΕΤΕΑΕΠ και η κεφαλαιοποίηση κι όχι ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης. Σημείωσε ακόμη, πως παρά το γεγονός ότι το σημερινό εφάπαξ είναι μηδενικής απόδοσης, δεν είναι στις προθέσεις της κυβέρνησης να το αλλάξει.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ