ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για την υπόθεση την Τετάρτη στην Ολομέλεια

Πέτσας για Novartis: Η κυβέρνηση θα τοποθετηθεί για την υπόθεση την Τετάρτη στην Ολομέλεια
INTIME/ ΚΑΠΑΝΤΑΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Για την υπόθεση της Novartis και για το εάν η Νέα Δημοκρατία τάσσεται υπέρ της σύστασης Εξεταστικής ή Προανακριτικής Επιτροπής για τον πρωην αναπληρωτή υπουργό Δικαιοσύνης, Δημήτρη Παπαγγελόπουλο, και τον πρώην πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, μίλησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, κατά τη σημερινή ενημέρωση των δημοσιογράφων, υπογραμμίζοντας ότι «η κυβέρνηση σέβεται απόλυτα το Σύνταγμα αναφορικά με τη διάκριση των εξουσιών». 

«Το ζήτημα του φακέλου που έχει διαβιβαστεί στη Βουλή, είναι θέμα της Βουλής», υπογράμμισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Επίσης, πρόσθεσε ότι «αύριο στην Ολομέλεια θα λάβουν γνώση του φακέλου τα κόμματα και θα έχουμε τοποθέτηση από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία, με ανακοίνωση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ, Σταύρου Καλαφάτη».

Αναφερόμενος στο ταξίδι του Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ και τους στόχους του, τόνισε ότι σκοπός της κυβέρνησης είναι «να προωθήσει όλα τα θέματα που αφορούν τη χώρα και συγκεκριμένα τα θέματα που σχετίζονται με την Κυπριακή Δημοκρατία και τα ζητήματα της τουρκικής προκλητικότητας».

Επίσης, είπε ότι η κυβέρνηση «θέλει να κάνει γνωστό το μεταρρυθμιστικό σχέδιο της κυβέρνησης και το ότι είναι ένας ελκυστικός προορισμός για επενδύσεις». Ακόμη, υπογράμμισε πως θέλει να αναδείξει ότι η Ελλάδα είναι πια στην καρδιά της Ε.Ε. και έχει λόγο για όλα τα μεγάλα θέματα.

«Η θέση μας για τη Συμφωνία των Πρεσπών παραμένει ίδια»

Σχολιάζοντας τις επικρίσεις περί «υποκρισίας, διγλωσσίας και διπροσωπίας» που δέχεται η ΝΔ από τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα, για τη μετεκλογική της στάση αναφορικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος δήλωσε:

«Η θέση μας παραμένει ακριβώς η ίδια. Θυμίζω -όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές- ότι κάναμε τα πάντα, πρώτα να μην υπογραφεί και μετά να μην κυρωθεί αυτή η Συμφωνία. Από τη στιγμή που κυρώθηκε, έχουμε πει ότι δεν μπορεί να ακυρωθεί μονομερώς».

«Και τι κάνουμε; Με όλες τις δυνάμεις που έχουμε και τις συναντήσεις που έχουμε διεθνώς σε όλα τα fora, προσπαθούμε να αμβλύνουμε τις αρνητικές της συνέπειες. Έχουμε πει, πολλές φορές, για την εκστρατεία για τα μακεδονικά προϊόντα. Και έχουμε πει ότι δεν θα ανοίγει και δεν θα κλείνει κανένα κεφάλαιο διαπραγμάτευσης με την Ε.Ε. εάν δεν ικανοποιούνται τα ελληνικά συμφέροντα. Όπως ξέρετε, θα προχωρήσει η διαδικασία για τα Δυτικά Βαλκάνια. Εδώ είμαστε να τα δούμε αυτά στην πορεία», συμπλήρωσε.

Κληθείς να απαντήσει κατά πόσο επιβεβαιώνονται ή διαψεύδονται οι πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες υπάρχουν προβλήματα στην τήρηση της Συμφωνίας από τη Βόρεια Μακεδονία, ο κ. Πέτσας θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση από το υπουργείο Εξωτερικών.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ