ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Τσίπρας για Φύσσα: Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε

Τσίπρας για Φύσσα: Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε
INTIME NEWS

«Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε»: αυτό είναι το μήνυμα που στέλνει ο πρώην πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας για τα έξι χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα.

Σε ανάρτησή του στο Facebook, ο κ. Τσίπρας έγραψε:

«Σαν σήμερα πριν από έξι χρόνια ένας νέος άνθρωπος, ένας ευαίσθητος μουσικός, ένας μαχητικός αντιφασίστας, ο Παύλος Φύσσας, ξεσκέπαζε με θυσία της ζωής του το δολοφονικό πρόσωπο της Χρυσής Αυγής. Τιμούμε τη μνήμη του. Στεκόμαστε με σεβασμό μπροστά στον αγώνα των δικών του για να πληρώσουν οι νεοναζί το έγκλημά τους. Δεν πρόκειται να ξεχάσουμε».

Σε χτεσινή της συνέντευξη στην «Εφημερίδα των Συντακτών», η Μάγδα Φύσσα μίλησε για τις πρώτες σκέψεις της όταν ενημερώθηκε για τη δολοφονία του παιδιού της.

«Στο πρώτο άκουσμα ότι ο Παύλος 'έφυγε' κι εγώ δεν θα ξαναδώ ποτέ το παιδί μου, το πρώτο που πρέπει να διαχειριστώ ήταν το πώς θα ζήσω χωρίς τον Παύλο. Τι ήθελα να κάνω και τι έπρεπε να κάνω, δηλαδή, να συνεχίζω να ζω, έχοντας άλλο ένα παιδί και εγγόνι. Δεν σκεφτόμουν καθόλου.

Προσπάθησα να μπορέσω να συνειδητοποιήσω ότι δεν θα τον ξαναδώ, δεν θα ξανανοίξω την πόρτα, δεν θα ακούσω το κλειδί. Το μυαλό μου για μεγάλο διάστημα δεν άφηνε καν να σκεφτώ τον δολοφόνο, τους δολοφόνους, το πώς έγινε…».

Τα συναισθήματά της, όμως, απέναντι στους ανθρώπους που της στέρησαν το παιδί της, έχουν πλέον αλλάξει: «Τώρα τους μισώ. Τώρα θα ήθελα πολύ να τους δω να υποφέρουν, δεν θα ήθελα να πεθάνουν, θέλω να υποφέρουν».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ