ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Μπλόκο» σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μετά από παρέμβαση Γεωργιάδη

«Μπλόκο» σε πλειστηριασμό πρώτης κατοικίας μετά από παρέμβαση Γεωργιάδη
Φωτογραφία αρχείου ΙΝΤΙΜΕ/ ΠΑΠΑΝΙΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Με παρέμβαση του υπουργού Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών, ο πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας σε συμβολαιογραφείο στο κέντρο της Αθήνας, όπου είχε νωρίτερα σημειωθεί ένταση, σταμάτησε.

«Κατόπιν παρέμβασής μου στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο συγκεκριμένος Πλειστηριασμός σταμάτησε. Δεν θα αφήσουμε μία τραγωδία να καταστρέψει μια οικογένεια. Ευχαριστώ την Ένωση για την άμεση ανταπόκριση της και φυσικά την Τράπεζα που ανέστειλε!», δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter.

Στο σημείο είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικές δυνάμεις, ενώ έξω από το συμβολαιογραφείο βρίσκονταν οι ιδιοκτήτες του ακινήτου και συγγενείς τους.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, δικηγόρος της οικογένειας που έχει αναλάβει την υπόθεση αφιλοκερδώς, βρέθηκε στο σημείο της έντασης και πριν από λίγο ανέβηκε μαζί με τους οφειλέτες στο συμβολαιογραφείο, όπου ενημερώθηκαν για την αναστολή του πλειστηριασμού.

Όπως ανέφερε σε ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ, ο πλειστηριασμός αφορά την πρώτη κατοικία οικογένειας από τον Μαραθώνα, που καταστράφηκε από πυρκαγιά το μαγαζί από το οποίο είχε εισόδημα.

Στην πυρκαγιά «έχασε» την ζωή του ο πατέρας της οικογένειας. Τα χρέη τους «έπνιξαν» και πριν λίγο καιρό προσπάθησαν να κάνουν ρύθμιση, ωστόσο η τράπεζα τους ενημέρωσε ότι το σπίτι βγαίνει σε πλειστηριασμό.

ΜΗΝ ΤΑ ΧΑΣΕΤΕ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ