ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αποστολάκης για Αιγαίο: «Παρ’ολίγον νέα Ίμια - Τηλεφώνησα αρκετές φορές στον Τσίπρα»

Αποστολάκης για Αιγαίο: «Παρ’ολίγον νέα Ίμια - Τηλεφώνησα αρκετές φορές στον Τσίπρα»
ΥΠΕΘΑ/ΔΝΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ/ΙΜΤΜΕ

«Υπήρχαν πολλές στιγμές που θα μπορούσαν να είχαν εξελιχθεί σε Ίμια», δήλωσε ο Ευάγγελος Αποστολάκης αναφερόμενος στις τουρκικές προκλήσεις που αντιμετώπισε κατά τη διάρκεια της θητείας του στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

«Δεν εξαρτιόταν μόνο από το γιατί ξεκινούσαν. Αν εμείς αντιδρούμε στις προκλήσεις και δημιουργούμε κλιμάκωση, τα σημείο φτάνει στα όρια και μετά ίσως είναι χειρότερο να κάνεις πίσω», σημείωσε, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ.

Ο τέως υπουργός Άμυνας αναφέρθηκε στα τεκταινόμενα στην περιοχή του Αιγαίου αλλά και στις φορές που επικοινώνησε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, για τον ενημερώσει για τις εξελίξεις.

«Χρειάστηκε να επικοινωνήσω με τον Τσίπρα για να του πω ότι έχουμε πρόβλημα», είπε, τονίζοντας, παράλληλα, πως οι ευθύνες της θέσης ήταν τόσο μεγάλες που κοιμόταν ελάχιστα.

«Δεν ξέρω πόσες φορές κοιμήθηκα», είπε, χαρακτηριστικά.

Επανερχόμενος στο ζήτημα της Τουρκίας, ο ίδιος σημείωσε πως «είναι ξεκάθαρο τι επιδιώκουν οι Τούρκοι» και εξήγησε:

«Θέλουν να έχουν λόγο στα δρώμενα στην Ανατολική Μεσόγειο και στο Αιγαίο. Θεωρούν ότι έχουν περισσότερα δικαιώματα από αυτά που τους δίνει το Διεθνές Δίκαιο».

Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του επί του σημαντικού ζητήματος ο κ. Ευάγγελος Αποστολάκης εξέφρασε την απόψή του πως «για να τους αντιμετωπίσουμε θέλει συνεχή πίεση, όχι μόνο προς τους Τούρκους, αλλά να εξασκούμε όλα τα διπλωματικά μας εργαλεία. Η πίεση δεν πρέπει να σταματάει».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ